[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
今日有二百萬人出嚟,好似好巴閉咁,但係我感覺到風向開始變,形勢愈嚟愈不利...
林鄭冇回應任何訴求,只暫緩修例,出聲明道歉。然後今日去到依家凌晨,一切都順利得過頭,現場完全冇警民衝突,非常平靜。

然後呢?
聽日集會,之後點?

冇錯我哋可以set deadline,但,
如果撤回修例,釋放義士,追究警隊,林鄭下台,收回暴動定性呢幾樣訴求完全得唔到回應,咁點?

唔通每個禮拜日遊行?變咗行禮如儀,民氣好快就散。
繼續佔領馬路,重蹈雨傘覆轍。聽日,後日返工開始少人佔嘅時候就會開始有人屌阻住交通,持續唔到。
衝擊,可以衝邊?警方唔set防線,任你佔,咁我哋可以點?尤其立法會已經唔會再處理呢條修例草案,咁衝擊立法會其實已經冇意思。
國際壓力,唔到我哋控制,講到底香港只係籌碼,當大國傾掂數,我哋就冇利用價值。

換句話說,我開始唔知我哋仲有咩可以做到。
呢一刻,林鄭只需要拖,然後慢慢秋後算帳,佢就可以贏。

點算。
Posh
唔好輸啊...
pish
Pish
圍堵禮賓府
同感,佢就係知道香港人最大嘅弱點
善忘
Push
Push
一定要繼續升級呀
地鐵番工時間未試過完全癱瘓
國際機場未試過有大量人散步

大把進步空間!冇橋就望下法國佬做過乜
聽日有三罷,再之後的行動會有人提出黎。

總之每人各自爬山
而家係和理非嘅回合!!
https://lih.kg/1233067

唱歌嘅時候就係夜晚

衝嘅時候就係日頭
睇埋聽日先
Push
6.28大阪開會
林奠而家開記招咩 on9仔
要衝實有地方衝 直接入禮賓府搵特首回應
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞