[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
錢係對方贏
之後一路無限expand
其實香港人點都係輸
唔會有贏
始終對上係中共

呢個事實太殘酷
其實一樣伏
push
藍營上台個幾年應該軍備都唔洗升
今日xx 明日xx
向好個方面諗
去台灣唔撚洗再簽證
政府宜家一定係咩都唔做打消耗戰
無限期和理非只會重演佔中失敗
所以溫和派一定要set個限期比政府實質回應
比自己有心理準備同短期目標唔係長期鳩坐
冇回應既話勇武派將行動升級都出師有名
暫時係
但起碼2019仲早
唔好比中共影響到覺得投共係唯一辦法
中國咁大自己咁細一定生存唔到
而家咁諗絕對過早
sor,你勇武佢都可以拖
唔可以重蹈覆轍
台灣比人統左去黎做乜
呢個moment係應該逼佢重啟公眾咨詢,廣傳訊息俾公眾要一人一信反條例,明確寫出要求係撤回,再以掛號方式寄去政府

民間再以統計方式去count有幾多人表達咗意見,等政府冇得對呢堆實體信左推右推,亦等佢冇得話冇收過,遊行就二百萬,掛號信我諗過300萬都有可能,好睇過派4000蚊

佢咁鐘意篤數,我地幫佢篤,唔洗咁辛苦set timer,亦唔洗俾權威人仕有藉口咩忽略沉默嘅大多數人,家陣個個發聲,睇你拎乜數字打飛機
KMT上佐=香港2.0
DPP上佐=第時無野做
屌2舊屎點食, 話時話台灣人都好排外ga, 香港人去台灣好難搵野做
雖然今日出唔到去,但都有時時刻刻咁留意住情況
睇fb見得最多既唔係咩壞消息好消息,見得最多既係飛機文
咩香港真美,這就是香港人之類,射到一地都係
但除左用黎刷新數字同逼柒婆廢up幾句之外,實際用途真係無乜
見到d人比我既感覺係,今日遊行係為左盡香港人責任咁出黎,但實際目的唔知為乜咁,夠鐘就出黎行完就散水
好擔心再咁落去會重蹈覆轍,辜負好多人既努力同精神
OK啦, 最近美軍有賣軍備比台灣, 頂2, 3年無咩問題
就算new cold war都有排啦
而家呢一代後生都係抗爭同時諗下點升級自己走佬好過
再然後呢
都話佢要死拖
Trump?pence?
同埋on9 pooh開始失控
真係唔係無可能
所以2019就唔應該失敗主義 犬儒

係都之後先
明唔明我想講咩
唔覺明日大愚有機
好多商家老支持
你死拖冇用 林鄭落台都冇用 因為個制度唔變 中共都係存在
2邊都做啦
I mean中共會慢慢用唔同手段令你地覺得投共係唯一選擇
睇唔到其他可能性
例如中國市場大 可以一齊賺錢
中國太難打 唔想死不如放棄
我唔係話無道理
但還掂都係投共
點解唔等到無哂辦法先投
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞