[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
777咁撚企硬 佢唔秋後算帳都算
最怕佢用埋d唔知咩手段再硬推條法例就食屎
老實講 其實佢要硬推 有幾難?
但係佢依家反而話暫緩 話要再修訂
扮哂野又寫新聞稿話道歉
好明顯佢係另有企圖 但係企圖係乜仲未有人知
你知佢份人 又要死要面子 又唔想輸
連考唔到第一唔甘心都記住成大半世人
好睇得出佢根本係好勝心好強
同埋佢個日出黎專訪用母子關係黎比喻
就更加反映左 佢真係好撚惡搞
我個人認為佢唔會就此收手
所以一定要速戰速決 唔好再拖

另外
依家外面好多post都係得一想二
想講既係 得一想二本身無問題
但都係等條八婆完完全全撤回左先
唔好愈整愈多條線出黎
當務之急係解決左條法例先 其他所有事都係後話
我唔係反對衝(更加唔係三毛和鬼),我感謝612有份改變形勢的義士,但係如果今日俾你升級衝左入去政總咁又點?

我俾你成座政總由一萬人長期輪班佔領,警察又唔敢攻堅,林奠其實可以成個政府和立法會去其他地區做臨時辦公,你係唔係又有另外幾萬人去佔領?呢個on9政府要改地方做臨時立法會係做得出。

當日612衝有意義係因為要去停止佢個會議,就算佢轉開會地方都要時間。係成功拖延了立法程序。

而家的確如其他巴絲所講,我地去返雨革的情況,成為左被動既一方。

我建議係繼續一方面向外國爭取支持,一方面要好似真建設派咁反向滲透去建制陣營挖取支持者,同時要在合適的時勢下有戰略意義地方去衝。
612罷工跌得500幾點
就知罷乜都無用

正常係跌至少1000啦
認同
同意
我地仲有咩可以做???
終於有人講人話
個個仲拎緊嗰200萬人打飛機
無人諗依家情況有幾唔樂觀
行動升級係必須 再拖大家到攰
和理非/勇武都只會漸漸心灰意冷
另外一個 post 引述果個 PTT post
有一點我好認同:
香港無論文鬥武鬥都唔會爭取到重大成果
但爭取到時間
希望國際響香港正式收皮前收共產黨皮先

係好無奈但真係諗唔到仲有咩玩法
三罷請岀嚟
唔洗啲人屌啦
而家啲左膠都起勢屌啦
單單就係因為人少而屌緊
遲下唔只普通人
左膠都怒屌你地破壞佢地二百萬人遊行嘅成果
明明根本就冇成果
69 103萬都照行
個劇本同2014個時一撚樣
輸係啲所謂嘅同路人手入面
佢地嘅骨子裡仲係刻住唔可以破壞秩序搗亂
認住和平可以解決問題嘅思想入面
打到嚟而家已經輸咗大半
你睇下連登畀啲左膠點侵蝕就知
up
唔使開咁多條戰線 直接搞真普選 一個訴求搞掂所有惡法

必須重提真普選!!!
https://lih.kg/1233485
而家雙方拉鋸局面
我諗樓主原意係警惕大家,自我滿足唔等於成功
而家要集合連登仔idea去諗諗

而家呢個情況下
時間係我地朋友(令我地有時間諗),也是我地敵人(時間會令人沖淡民憤)
傻既
政府點會係垃圾
醒過哂你地今日出黎既二百萬人
一份廢話又過骨
係 完全同意
但真係唔想見到到最後咩都爭取唔到
更加唔想烈士條命白白送走
G phone會唔會為我地帶來轉機,認真民陣有響應力但無腦
黃之鋒放監會係一個轉折點
但唔可以寄望晒係一個人身上
行到終點 乜都無野做到
然後翻屋企
翻到屋企見到份廢話
就已經收皮了
林鄭: 好高興見到各界人士可以自由地表達訴求
證明香港係一個好開明既地方
恆指會成就三罷究竟有無用
呢個時候佢應該出黎講監獄入面既慘況
煥起人關注義士被控一事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞