[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
呢一刻好似冇乜方向咁 除左做文宣 唔知仲可以做啲咩
你啱,因為平時根本唔撚使理佢哋,佢地唔夠票。但今次佢哋班廢柴係同我哋抗爭協商過,挾二百萬民意,但再唔撚理,到我哋大做文章。
共產黨係打仗
家陣係爭取 冇諗過推翻政權
革命就唔會拎傘啦
係都拎刀啦
性質唔同
哈 你試吓畀指示叫金鐘村民衝
我已經諗到佢哋會答啲咩
「下 唔好俾藉口人清場啦 」
前線一郁少少
「佢哋係咪鬼黎?」
然後佢哋自己坐返喺度唱聖詩
由得佢慢慢丟淡, 然後民意散去
政府冇嘢輸過, 而我地就輸咗一個由一班義士、烈士、群眾醞釀已久嘅民憤所造成嘅優勢。

雖然咁講係有少少人血饅頭,有人利用呢樣嘢去拉票/壯大聲勢固之然仆街,但係大家都知道目標係咩,落得場都係為同一個目標。
612做完嘢,然後自己友轉軚杯葛,反轉豬肚就係屎,否定哂其他人嘅犧牲所帶嚟嘅成功,咁做就係啱?

我心目中嘅目標好簡單,就係唔好再有人因為對政權/香港人心灰意冷,而尋死。 歷史重覆咁多次,每次都俾和理非拖累,然後香港一步一步衰落,去到今日嘅局面。繼續拖,繼續為咗輿論、道德光環、民意傾向呢啲嘢作繭自縛,對件事會有咩幫助?

當你嬴哂全香港人嘅讚賞,全世界媒體嘅尊重,非常和平克制,但係最後得唔到你想要嘅結果,冇任何改善,最後只可以帶住你嘅光環打飛機,繼續沉淪。
要加油啊香港人,未完架,語言偽術黎架咋,你睇林鄭之前點對囍貼街,同皇后碼頭,要繼續抗爭啊!如果唔係我地會比人暗地裡清算架!
所以要學anonymous,we never forgive,we never forget
Set deadline
20號
依家可以點
覺得大家用一個人去諗
唔同主張嘅人就好似身體唔同部份

有人搶左你d野
你可以用口叫
可以直接拎返
但永遠唔會右手拎緊 左手又阻住右手

當右手要郁 你唔做右手都有好多野幫到手做
但要夠力郁哂成隻右手
淨係夠力郁右指尾 伸出去只會比人斬

一個時間點有一方要行動 其他只需諗點協助
其實琴晚冇人衝
就係勇武配合緊和理非
和理非某個時間點都要做返配合嘅角色
呢兩日睇住勇武派比人割蓆就知輸9硬
其實應該要好似黃背心咁 每個星期都有行動
但唔係每日 太大消耗
【反送中過後】屌你老味!!! 下星期就係《國歌法》二讀嘞....
https://lih.kg/cPCuBS
各位唔好灰心呀
push
其實依個係社運必經階段來既
唔傾唔會有共識
at least要知大家諗洋咩
拿拿拿
到時協商無效
大台全力同意沖
咁我覺得可以暫停勇武
但大台要明確依點先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞