[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
係時候要搵淋奠算帳
預備定下一波圍堵特首辦
任何社會運動 都有反建制傾向
坦白講 如果咩都怕 咁政府只要有咁強硬得咁強硬 就可以贏曬
去到某個位 係要犧牲先有希望
endgame但係開嘉年華
兄弟行山 佢哋唔想沖咪算 唔人逼到佢地
依家重點係點幫沖果班協調
Push
所以依家先係到傾 睇下兩邊想點
坦白講 社運一向失敗居多 就係因為咁
我只係希望可以贏多啲 但唔會次次都贏到
我真心既
如果搵支槍指住你個頭 你就咩都肯做
咁只會鼓勵對家真係搵槍返來 因為你受依套

我唔係鼓勵人犧牲
但我覺得 人之所以係人 就係因為明白生命唔係重於一切
我無理由亦唔需要堅持己見,我出發點係想集思廣益。不過都長氣講多句,衝之前諗多諗有無其他計仔,我真係唔忍心多個義士身陷囹圄。
大家加油。
仲衝咩鳩,都冇人
Push
push
如果係冇飯食既情況下
人先會有咁既勇氣
我唔係反對緊你個諗法
我認同如果政府一出真彈而人縮
下次都會咁做
但老實講我係針對番今件事
未去到咁多人會有勇氣去死
因為只係一件係繁榮時代既封聲活動

我有遊行 我都想取消佢
但好老實 真係會有幾多人冒死冒坐監沖
係失望 都係一種無奈
Push
今次因為示威遊行衝擊都冇領袖
所以第一步要俾外界知道嘅係
唔接受林鄭暫緩出道歉呢d拖延伎倆
不合作運動要繼續,要升級,大家不妨諗多d方法
而家大部份嘅人唔係唔想衝,而係想唔好無謂咁衝
就算要衝,都要Set埋死線,林鄭唔撤回先好衝
表態唔接受暫緩同道歉嘅同時要諗多d唔衝但又可以升級嘅方法
繼續捉住媒體注意力,長輩圖要繼續搞
總之唔好俾件事降溫
【和理非判官親自評級】
和平 ★★☆
理性 ★☆☆
非暴力 ★☆☆
和理非總分 ★★☆
評語:太衝動,應留力,小心民意,和理非可達到

————————
————————

(有圖) 我 在 此 宣 誓 就 任 「和 理 非 判 官」
https://lih.kg/cPGwvT
所以宜家應該用返和理非果套等政府當無件事算
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞