[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
唔係講笑,佢每步都走得好奸。
特別星期三之後,先係媽媽論,用母親情意結嘗試鞏固深藍個班既團結,再嚴厲譴責同定性暴動,好似恩威並施咁,再到尋日遊行前宣佈暫緩,緩和少部份有猶豫出唔出既人,同埋統計出幾多好堅實要反佢既人。之後今日幾乎冇黑警佈防同所謂道歉,目的好明顯做淡化但又毫不退讓。
身邊朋友已經放軟手腳
話咩林鄭再推先再出嚛啦
咩二百萬人已經贏咗面意贏咗一半
勁唔開心 聽日得翻自己出
其實可唔可以我地set個deadline比佢,每次都係做被動果個根本就係等輸,好似612咁,講明3點前唔撤回就攻咁咪幾好
*民意
佢敢唔敢再企出黎都係一個問題
只要做錯少少野
班狗就會咬死佢
多謝巴打點明左究竟係我內心個種莫名不安係點嚟
都要有個有份量既人出聲
咁就叫死局??
你知唔知當年反高鐵得幾千人出黎(好似連幾都無得2千)
岩岩夠圍圈立會
出名政治冷感淨係識搵錢既香港人
今次有2百萬人肯出黎行算係咁喇
衰D講香港人係醒得太遲
但係起碼都叫開始醒肯行出黎
對抗政權本來就係難事
想一兩次就可以令政權聽晒你話既話
個政權本身就唔會需要你出黎反抗喇
我覺得今日要和平
係因為香港太多和理非非戇鳩市民,中年人,中立撚等,佢哋始終係佔社會大部份人口,佢哋嘅民意都好重要
所以今日係要證明比呢班人睇後生仔要和平可以好和平
但係其實經歷過69同612
啲人其實開始知道和理非非係冇乜用
比起兩革已經少咗人鬧啲學生
我諗只要有人帶頭逐步升級行動,班和理非都可以慢慢消化,
到時就可以不失民意之餘,又達到目的
天真
SET完會理你?
你邊位
冇啦
蘋果成堆智障留言叫人返屋企
林鄭贏曬啦
一鼓作氣再而衰三而竭
或者我地依家仲可以做鍵盤戰士又好,做咩行動都好,叫多啲人做選民投票,keep住團火同事件嘅熱度,起碼捱到去11月立法會選舉先?
佢跟唔跟得上而家和理+武勇先係問題
咁多日既野佢都有排吸收
唔好再好似雨傘咁就夠
唔團結篤灰就等收皮
啱呀 啲人話乜撚嘢立會再開二讀先衝
我心諗唔通我standby 佢幾時推我幾時衝咩
而家先要腦先
我擔心佢一出黎即上神枱之後就好快捉返入去,肯定判長好多
我信佢係入面有睇新聞
push
其實好簡單 平日就比班細去送死 閒日就留比我呢啲靚仔去引起國際社會注目就夠 我有的是青春 林病老了 玩唔到幾耐 又點會輸?你明唔明?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞