[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
有時又覺得社會上層有權力嘅人唔做嘢
得我地呢班無權無勢嘅人衝出去送頭
送頭成功 上層都係繼續搾壓下層

咁到底個意義係邊
要長時間三罷真係好難 你睇大劉就知 影響到佢佢即刻提出施法覆核 一修改左即時愛國愛港

另外老一輩既佢地大部分諗法都係支持 但如果不合作運動影響到佢地或者佔中 佢地一定投反對 我用自己做例子 已經不斷文宣我老豆但佢話都已經暫緩左 唔好搞咁多 最重要搵食

可以google map 禮賓俯個locat 影響好細 係山上面
set 完deadline 無回應就定日子召集 我認為咁先係14000006 分之一既機會
不過認真cold war不論邊個贏香港都無運行
中國贏就唔lun使香港可以直接統一
US贏, 因為香港之前太依靠中國, 中國PK, 香港一起PK
就算一直打無輸贏, 香港一樣會PK
其實仲有得打 暫時三大武器:

1:市民票源

2:星期三 勇武派佔領行動升級 先包圍立法會 定死線 再去包圍主要設施(例如能源設施)

3:焦土

發夢玩三國志果時唸到
其實係
今次佢肯縮,大程度因為612比美帝見到有機入維尼屎忽,然後dum個核彈法案(未爆)出黎

所以我話追擊唔實際,諗下點樣打其他副本,拉攏美帝同選舉好過
我覺得第一點係最on9
香港同台灣係會比中國用d經濟小手段撚到
但本身香港同台灣係可以自成一角
無左中國生存唔到係妄自菲薄
佢見到你兩百萬人咁樣行完
屌佢兩句老母就番屋企
你以為你連出兩個星期有用?
佢一路拖 同你鬥長命
好快風向就會屌番轉頭了

我都唔知點先贏到
唔理風向係點,大家記住目標係撤回惡法,釋放義士同埋追究警隊濫用暴力
要打資本主義體制內生問題就再下一步
社會改革我地比歐美不嬲走遲幾步
佢地而家就開始慢慢要處理
我地唔洗理住
唔係打沉你,但係林鄭下台一定做唔到

除非土共親自換走林鄭另覓人選

或者你哋強硬武力威脅佢

如果唔係佢一定唔會下台

佢如果真係咁有人性一開頭就唔會咁嘅態度

唔好同我講下個做特首未必會做得差

係土共管治下你覺得佢會比香港稱心如意?

如果對咁樣嘅管治下選出來的特首咁大希望

咁你不如相信土共也日會良心發現、釋放香港好過啦

我知,情感上一定係想佢下台想佢仆街想佢死

但現實上係咪就咁嗌吓遊行吓佢就會自動自覺下台?

仲有一樣非常重要嘅事就係成立臨時政府

比你有個最理想嘅結果:侵侵親自幫香港獨立、美軍進駐香港

香港都要一早預備好個臨時政府隨時要上位

如果唔係比返班舊派做只會打回原形
我就係不屑投共但又唔睇好香港前景所以想透過移民遠離佢
應該唔會嘅
而家都睇到香港人企邊
第一步就係唔好咁諗
我都有諗過
但我係傻閪黎
鍾意香港想睇下有無得救先
我地set deadline 名正言順
首先二百萬人上街 只係道歉唔會收貨
另外影響唔到經濟班老一輩都想食花生你圍林鄭佢地一定唔會反對
試想像下係茶仔tvb播緊不合作運動 一定有班人屌 但如果播禮賓府佢地其實至少唔會屌 反而想食花生

民意好緊要 所以下一步唔好打散之前建立既民意
可能換掃把頭上場
掃把頭一上場,推23條+逃犯條例引渡由7年改為7日/$1000冥幣以上罰款既罪行,遊行破777記錄

行完返屋企,第二日照常返工
然後掃把頭唔理,繼續做特首

希望真係發夢

個制度完全有問題
手土
長期霸住同一個位既損失有限可以預計
咁樣政府緊係可以咩都唔做繼續拖
只要損失夠大政府好難唔出黎address
佔中錯在比班差佬有咁長時間回氣
如果政府拖字訣對付勇武派 班差佬冇目標咁守好快會消耗哂士氣
現場咩環境
無事發生
仲有人留守嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞