[請廣傳]唔係講笑,我哋就嚟輸...

1498 回覆
11087 Like 78 Dislike
個目的係咩先
1. 政府真係即刻回應訴求 釋放被捕人士 撤回惡法
呢點冇咩可能 咁夜訓左
2. 發生流血衝突 增加政府輿論壓力
唔希望再有烈士

但後果可能係更多人被捕
俾政府定性為暴動
push
你真盲定理解能力有問題?
好多天真以為政府係垃圾
其實佢地先係最撚聰明
二百萬遊行一份廢話過骨
然後就無然後了
但係咁
即使今日再打多場,佢死拖,又可以點先,黎個雨傘2.0?消耗戰輸硬,唔係未試過啦

目前得番不合作同文宣可玩
到時香港已經獨立咗都未定
呢個位真係好尷
無可能個個禮拜遊行
以香港人性格只會習慣成自然 越來越少人
最on9係連勇武都唔知點勇 班狗清場話咁易

如果等政府真係重推先再反 都唔知到時仲有幾多香港人記得
總之你一衝就=暴動
警方合情合理合法做所有野
無人會指責到佢地
就係咁簡單
佢地鑲晒pad仲防火防毒氣
我諗唔到除左佢地仆街死、自己焗死、報應死
我地一般人會點傷到佢地

一句到尾老解出手 國際唔會唔理
大條道理打爛香港依隻金蛋
除非大陸唔介意香港變伊拉克
仲係盈住64陰影你就乜都唔洗爭取
有冇人記得真普選先係最終目標?
democracy never die!!!!
鬥有記性啊!!!
火都無放過就=暴動
如果因為犬隻死亡, 就有理由相信香港進入無辦法管治狀態, 行政長官可以要求老解協助出兵維持秩序, 很不幸, 就係因為有依個權利, 佢先重可以unun腳唔理民意
美國等緊你地獨立
但問題在於
中共都唔係傻
梗係死都唔出老解
有一點係重要,客觀上已經有小勝,暫時修例唔上,建制同林鄭分裂,當現個個都想林鄭即刻下台,但下一步做乜唔易諗,可能部分人就覺得收住貨先。
所以睇聽朝有乜事,同埋市民反應,否則你要夾硬 pursue 唔夠人出黎仲輸得多。
無領䄂就睇群眾投票機,唔夠人支持你點諗都無計,要擺低先無得急。
所以我見今日個個打哂飛機二百萬 香港加油
好無奈 我地今日應該咁開心? 加咩油 加完油架車去邊 我地根本無長遠目標 我地欠一個有智慧嘅領袖
第6點對班高官保皇狗,同頭上有把刀係冇分別,有冇可能食住個勢,整大D把刀

不過中共而家可能都有把刀係佢地頭上面,叫佢地支持777

所以佢地寧願都係拖字缺,睇下邊把刀冇咁快斬落黎
我覺得最大問題係我地既不合作活動可以持續幾耐
要長期三罷係無可能既事
要衝都唔知可以衝啲咩
圍禮賓府下一步呢?我諗就算拎住把刀迫777下台佢都唔會下
一諗到呢到就好無力
咪撚成日鼓吹咩set deadline 衝擊啦
政府邊可能會妥協
妥協咪即係鼓勵大眾有任何政策唔滿意就隨時拉大隊衝擊
有腦都知無可能
而家三罷先係正確既方向
全民罷工罷市
其實仲有咩可以做開始覺得中共一日唔死一日都唔會見到曙光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞