美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
nate戲內戲外都係一條賤精
戲外?有咩花生食
佢 cheat joey king
佢宜家條女都好多小動作
狗男女絕配

知佢同joey king拍過拖但唔知佢偷食
咁佢依家條女係邊個咩樣
好似係啲𡃁模嚟我會覺得啲style有啲似hailey果種
ig叫caris唔知乜
你search Jacob ig應該搵到

可能我對Jacob有偏見 佢好似覺得拍到euphoria好威咁
純粹個人感覺
搵到
佢如果本身係暗星 泊到hbo碼頭 套劇又hit左既話
得戚啲都唔出奇

可能有Euphoria finale spoiler 慎入
因為我唔覺得Euphoria裡面出眾果個係佢
同埋佢最開始俾人recognise係the kissing booth(雖然套野只係啲愛情小品

Jules最勁第一次做戲
Zendaya冇留意開但都
聽過但冇睇過套戲 但見佢果陣個look都幾柒下 依家好似好好多

反而d套一睇上左引 聽你地同skins比先睇
果然無失望
其實有人提skins咩?
本身我想話skins完勝呢套
但年代唔同,廢事拎黎比

我提過
skins班角色有內涵/貼地啲 得人鐘意d
euphoria係edgy ver+高budget美版skins
S起碼睇一兩集都知成班人定位
知佢地諗咩
EU睇到依家,仲係有D人唔知係做乜
明明兩套劇D角色行為係無乜分別
不過我都話,年代唔同,面對既問題都有唔同
廢事講返skins,唔同國家又有文化差異呢

好多角色仲係幾表面對佢地冇乜太大感覺
好似肥妹呢啲就算戲份多過cassie果班路人,但睇落都係幾無聊
暫時劇情/角色上skins>euphoria
不過鏡頭/soundtrack/剪接包裝上euphoria>skins
各有各喜好
我鍾意睇euphoria多d
可能睇得美國校園劇多易投入d

可能啲劇情痴線過skins
我都覺得euphoria追得刺激d
每次新一集前都有d期待今集又搞邊科 咁既feel
Undone exclusive #SDCC teaser | Amazon Prime Video
https://streamable.com/8zzv8

UNDONE is a half-hour, genre-bending, animated series that explores the elastic nature of reality through its central character Alma, a twenty-eight-year-old living in San Antonio, Texas. After getting into a car accident and nearly dying, Alma finds she has a new relationship to time. She develops this new ability in order to find out the truth about her father's death.

Created by Kate Purdy and Raphael Bob-Waksberg (Bojack Horseman). Voice actors include Rosa Salazar, Bob Odenkirk, Angelique Cabral, Constance Marie, Siddarth Dhananjay and Daveed Diggs. John Corbett, Jeanne Tripplehorn, Sheila Vand and Tyler Posey are among the guest stars.

有d期待呢套bojack版life is strange
WTF 香港用Amazon Prime睇Sneaky Pete全部都睇得.....

除左第一季第一集
我都係地鐵睇過
仲要係放工時間
其實可以睇下套劇邊個電視台出既先開
收費台例如 hbo cinemax starz 係好多呢D
免費台就唔會咁重口味囉,但質素會差D
有D 劇直情係TVB level
我開頭係睇comedy 先,練listening
(2bg ,tbbt,friends,modern family)
我平時唔點煲劇
係為咗睇jacob先睇
其實euphoria同sex ed比就差唔多
都係最近出,雖然sex ed 都係uk
但有睇都知,美國味極重....
13 reasons why都得既
又係"dark"路線
EU soundtrack 就嬴晒啦
睇UK多貼地D

你睇下佢講呢堆,好多我聽都未聽過
https://www.youtube.com/watch?v=WAOJrDmval0&list=WL&index=8&t=0s
你好鍾意佢咩
我係認得佢拍過kissing booth
本身都係想睇下zendaya
兩個我都幾中意
jacob就係因為kissing booth
出絕招咪得
有無睇佢同joey king d八卦野
我淨係知分咗手

剩係鍾意jacob夠靚仔?
j下姐
summer break又冇嘢做
又懶得返工留係屋企做廢青
無野做就要睇多D美劇
返唔到轉頭,我睇左至少7年
euphoria係我第一套睇嘅
估唔到一黎就咁重口味
好多都勁舊咁,真係聞所未聞
唯一有完整睇過幾個season得Glee
所以先話睇D喜劇,輕輕鬆鬆
廿分鐘1集好快過
雖然我都好早開始睇game of thrones....
最近都係13rw,sex ed,euphoria,riverdale呢D
舊D我都係睇過gossip girls
出名既就聽過,will smith, 90210,the OC,glee,但無睇囉
你唔係睇開咩
咁又無特登追校園劇嘅只係比起英劇,美劇睇得多啲
13rw s1幾好睇嘅,但s2已經冇睇其他都冇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞