美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
佢自己咪又當人水抱
唔知算唔算劇透
預告下面寫 jules開始縮
我都想睇rue同lexi
依家除左noora同kevin,我都唔記得其他人點
係咪開始覺得d critics幾有道理
euphoria renewed for season 2

Succession: Season 2 | Official Trailer | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=l9TKHvvaMfE
Shiv fucking Roy或成最大贏家
nate同jules過完今集之後應該冇乜可能啦
言之過早啦
大家當無事發生過
rules must break up!
希望jules唔會當rue係水抱

之後jules覺得佢對rue都係朋友果隻鐘意
跟住就係lexi出場既時間
佢自己咪又當人水抱
唔知算唔算劇透

都有少少當Jules係毒品
但又覺得佢其實真係鐘意Jules
想睇
今集無啦啦同講rue is in love jules 個反應又咁怪
少戲份但又幾關鍵咁 有啲古惑隱藏角色
nate同jules過完今集之後應該冇乜可能啦
言之過早啦
大家當無事發生過
rules must break up!
希望jules唔會當rue係水抱

之後jules覺得佢對rue都係朋友果隻鐘意
跟住就係lexi出場既時間
佢自己咪又當人水抱
唔知算唔算劇透

都有少少當Jules係毒品
但又覺得佢其實真係鐘意Jules
想睇
今集無啦啦同講rue is in love with jules 個反應又咁怪
少戲份但又幾關鍵咁 有啲古惑隱藏角色
唔記得哂S1講乜,有冇recap片
fuck yeah!
貼個樣嚟睇睇
aunt lydia

返去睇leftovers就會知佢同佢ex husband發生過咩事
依家除左noora同kevin,我都唔記得其他人點

咁要重睇啦
THT今集個尾 配埋首ending song
Aunt Lydia個故仔就普普通通

Handmaid小學雞式欺淩
完全變左darth june果下笑容
個尾真係WTF ..有d突然第1下仲有d get唔到點解突然會咁
Ofmatthew拎住罐龍蝦
後尾睇埋其他人討論先知原來食得多龍蝦生bb會有機會有缺陷/流產

aunt lydia backstory都幾失望明明咁有潛力
竟然就係咁
但佢比人化妝果度幾有sheshe feel仲以為行sheshe線
睇完今集即刻掛住leftovers s2e8 patti個backstory
June擰轉頭奸笑嗰吓好正 賤賤哋嘅主角先有趣同爽快感,不過下集又打回原型
等我仲諗佢咁肉緊揸住罐罐頭做乜,淨係以為佢驚June又篤佢灰...原來有咁嘅含義
揸槍周圍個主觀shot幾正,好似打機咁,緊張刺激 加埋June命令射Aunt Lydia個眼神

個backstory純粹想帶出Lydia同June都犯過同一種sins,俾周圍嘅人唾棄,所以先有憐憫之心,幫佢兜同俾咁多次機會佢,不過就寫得麻麻哋

同校長make out scene 唔好又sheshe啦,呢排睇太多,有d滯

唔夠powerful
本身想睇有啲好dark好大件事既野發生令佢變到咁信gilead個system

唔係想睇sheshe但果幕真係好sheshe
同埋如果佢係sheshe 今集佢個故仔一樣講得通
愈來愈唔好睇

成季都唔知係度做乜

原地踏步左大半季
係咪開始覺得d critics幾有道理

critics淨係睇左頭幾集
但其實頭幾集幾好睇
不過估唔到過左大半季佢地都唔敢推個故仔郁
好多潛力野浪費哂/唔開發
太貪心啦 想拍咁多季累死套劇
上季kendall收皮
會唔會今季到佢
不過老豆身體好似唔多掂
應該頂唔到4季KO晒4個仔女
其實你覺得cassie會唔會真係大肚咁老土
照套劇個走向,你愈想佢發生,佢就愈唔會發生
究竟有咩爆野,sex tape又唔會啊,肥妹用左呢條橋啦
定真係咁撚悶

冇睇過
之前有一排見過twitter好多人講唔知點解覺得果兩條女有d似樣
Succession: Season 2 | Official Trailer | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=l9TKHvvaMfE
唔記得哂S1講乜,有冇recap片

好似唔見有recap
咁好睇 一齊重睇啦我重睇去到ep6
https://www.wunc.org/post/qa-nc-teen-and-her-parents-transition-male-female
Hunter同佢父母嘅訪問,幾詳盡
好細個已經覺得自己係女仔,came out as gay
"nonbinary"係keyword,所以佢唔完全變性
其他自己睇
6集,
岩岩係RT搵返篇野,呢段好深刻,
But June—trapped in her sequence of shock, rebellion, rinse, repeat—doesn’t feel like a person anymore. She’s the empty embodiment of female rage, perpetually denied meaningful release.
其實成篇都講得好中....
如果依照我個"3-episode-method"
決定追THT, 真係中伏....
主線其實4個都記得
但深刻位就呢2個係最多
重睇就難啦
有幾套劇我都想,包括succession,Chernobyl
1早DL晒,但無郁過..
又要download過
會重睇MBF先,掛住Lenú bb
見到演員訪問話Serena會有plot twist,有少少期待,點都會睇埋落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞