美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我明handmaid係睇到人好灰好抑鬱
尤其呀june姐扯到行個樣
但對歷史悲劇呢啲抵抗力好低 睇到個人好攰
Pete Campbell 你唔講我都唔知
don't jinx it
一陣柒埋就仆街
係啊依家先6月 睇下下半年點
呢套真係堅得
基本上都知件事係點發展
又無咩緊張刺激位
但睇到好投入
真人真事係唔同d既
呢d時勢
女權劇係多d noise既,不論質素
由其係近排anti-abortion law單野
first world country
can't believe this shit
911好正wor
Swat果D都未睇
我都想咁講
review好似又好差咁
新仔家姐 樣靚身材正
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
尤其係有d劇 夾硬開新季果d,
13rw ,money heist
最緊要識棄
chernobyl finale 好應境
finale睇左1半
呢套今年top 10 la
要求咁高
雖然仲有下半年,但都認定佢top3啦
因為真係好耐無睇劇睇到個人心都實晒
集集都

你睇過handmaid s1未
我明handmaid係睇到人好灰好抑鬱
尤其呀june姐扯到行個樣
但對歷史悲劇呢啲抵抗力好低 睇到個人好攰

handmaid s1e3 emily果part先最深刻
咁你快d去睇埋套when they see us又係真人真事
finale睇左1半
要求咁高
集集都

Handmaid S1睇到成個人勁繃緊又鬱 唔識形容
chernobyl 就一口氣追左4集 第三集體驗左食緊野千奇唔好睇呢套野
其實睇呢套野之前對chernobyl一啲都唔認識 起初都擔心自己會唔會覺得好悶 點知無棄到仲上網睇資料
Handmaid雖然fiction (女人睇特別驚)
但S1睇完頭3集已經灰到跳樓佢果隻絕望係完全徹底冇曙光
chernobyl都係好慘痛,但睇之前起碼知叫做有善後有少少告一段落feel
呢d時勢

chernobyl都多noise呀,好睇多人吹奏自然多noise
我地呢度 套劇未上果陣已經吹奏緊之前出面冇人留意過呢套野
幾有眼光即刻有d優越感
但我又唔會因為女權而無視套劇本身質素既事實handmaid s1係高質
handmaid本書咁多年前已經foresee埋宜家發生緊既野
一陣柒埋就仆街
我都想咁講
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
最緊要識棄

我覺得review幾有參考價值喎,尤其是睇開某堆critics review
當地雷report / 有定心理準備唔會太高期望 / 本身期待緊+見到review吹奏=更加期待
但首先梗係要知篇review係based on睇完幾多集而寫
又唔會100%信哂佢,但睇完有個譜
本身真係有興趣既劇,睇完review一樣照睇
但唔係太大興趣又好奇/想食下花生望下好唔好睇,睇完review同賽後反應就可以pass話不了
多負評/低分/平庸分數果堆通常好睇極都有限

今時今日咁多劇 邊有時間成日同佢開幾集黎觀望
喺盡量唔嘥自己時間既方法下 揀幾套高質野追就算啦
唔洗搞咁多野
睇3樣野
名,poster,電視台
再google下簡介/headline
大概估到咩料
例子: batwoman CW
你估下咩料
hbo出品又比較少會柒既
至於handmaid,唔係依家,係千幾年前,係某D國家,發生到依家既事
不過話時話,佢地集集殺咁多人,又話生唔到仔
你咁殺法,生都唔夠你殺得快啦
要收皮唔洗十季
We've been sent good weather
大家諗住今日揀開BM S5定係Handmaid S3
一陣柒埋就仆街
我都想咁講
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
最緊要識棄

我覺得review幾有參考價值喎,尤其是睇開某堆critics review
當地雷report / 有定心理準備唔會太高期望 / 本身期待緊+見到review吹奏=更加期待
但首先梗係要知篇review係based on睇完幾多集而寫
但唔係太大興趣又好奇/想食下花生望下好唔好睇,睇完review同賽後反應就可以pass話不了

唔洗搞咁多野
睇3樣野
大概估到咩料
你估下咩料

名同poster
電視台望都唔洗望一早已經過濾哂除左某幾個台之外其他全部當透明
the hot zone好似幾好睇
finale睇左1半
要求咁高
集集都

chernobyl 就一口氣追左4集 第三集體驗左食緊野千奇唔好睇呢套野
其實睇呢套野之前對chernobyl一啲都唔認識 起初都擔心自己會唔會覺得好悶 點知無棄到仲上網睇資料
chernobyl都係好慘痛,但睇之前起碼知叫做有善後有少少告一段落feel
呢d時勢

chernobyl都多noise呀,好睇多人吹奏自然多noise
幾有眼光即刻有d優越感
但我又唔會因為女權而無視套劇本身質素既事實handmaid s1係高質
handmaid本書咁多年前已經foresee埋宜家發生緊既野
至於handmaid,唔係依家,係千幾年前,係某D國家,發生到依家既事
要收皮唔洗十季

次次都係無論其他台出幾多劇都好,HBO就係淡淡定出一套就屌打人地全年
播完got之後chernobyl反差咁大重唔吹奏多幾倍
但佢地其實好似都好少殺handmaid,自從上次爆炸完之後更加
就算殺都係殺d本身已經生唔到仔martha
唔係講笑 見到poster覺得cheesy
開黎睇 真係垃圾黎
多數篩選到 有時走寶
見多人讚,咪開返試下
你估真係得閒套套睇3集咩
依家我睇 sheshe jack都係1日1集
好慢 仲係e3
依家調查核電廠事故拍得咁好
岩啦,整返套 調查下got點解柒到核爆
一陣柒埋就仆街
我都想咁講
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
最緊要識棄

唔洗搞咁多野
睇3樣野
大概估到咩料
你估下咩料

名同poster
電視台望都唔洗望一早已經過濾哂除左某幾個台之外其他全部當透明
唔係講笑 見到poster覺得cheesy
開黎睇 真係垃圾黎
多數篩選到 有時走寶
見多人讚,咪開返試下
你估真係得閒套套睇3集咩
依家我睇 sheshe jack都係1日1集
好慢 仲係e3

poster好難講有時垃圾劇都可以整得靚, 高質劇又可能整得普通
都係睇台, creator/writer/director, review黎scan
cast有時反而唔係最重要
gentleman jack ep6ing, chernobyl finale未睇未有精神+冇時間
今晚掙扎緊睇handmaid定bm
finale睇左1半
要求咁高
集集都

呢d時勢

幾有眼光即刻有d優越感
要收皮唔洗十季

次次都係無論其他台出幾多劇都好,HBO就係淡淡定出一套就屌打人地全年
播完got之後chernobyl反差咁大重唔吹奏多幾倍
但佢地其實好似都好少殺handmaid,自從上次爆炸完之後更加
就算殺都係殺d本身已經生唔到仔martha
依家調查核電廠事故拍得咁好
岩啦,整返套 調查下got點解柒到核爆

hbo應該救返american vandal
之後s3 american vandal用黎查got災難事故
Amazon Cancels 'Sneaky Pete'
SyFy Cancels ‘Deadly Class,’ ‘Happy!’
好似幾多critics話bm miley cyrus果集最伏
屌本身仲諗住all in果集
唉Sneaky Pete
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞