美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Handmaid s3個進度太慢啦 冇乜推進位
淨係不斷loop個氣氛
June個眼神幾乎次次都大頭成十幾秒
好戲都唔係咁黎 睇到炆
我想佢地留喺DC多D新野睇下
新出場果pair commander都幾正
應該解釋下佢地d權力階級/核心運作
唔該比d反抗軍反抗區黎睇下 ...
june繼續有勇冇謀冇野做到,寫佢入反抗軍都好丫屌
仲有serena條8婆 ..唉都廢事再講佢
close up都算喇 (今集好似係咪算少咗啲)
我淨係想June做返啲實事
lawrence係幫拖就快撚d
唔好成日影佢講兩句風涼話食下花生
DC 嘅人睇黎係勁好多
對Handmaid嘅處理手法都extreme好多
aunt lydia同june嗰段幾正
Waterford留返係原本個到啦 唔想再見到佢地
調埋Lawrence上DC應該係好玩
開左dark S1 啲人物去到乘3時再加啲關係 個腦亂到傻左
諗真呢四集個內容真係濃縮一集都夠做
拖到1984
dark 2睇到最後一集
Fred佢地即刻變到2打6鄉下出城咁
一見到咁多細路跑出黎已經即刻holy shit
ep8輪到aunt lydia episode
今集waterford兩公婆d互動兩條人渣幾時死
(上集仲有一絲覺得serena放緊長線我屌
佢個角色以後都冇得再返轉頭)
明明lawrence講到係有份建國,但DC呢個commander好似仲勁過佢咁
究竟gilead最大粒係邊個
加油
睇完S2 d劇情再望返S1
S1其實好簡單
Serena都係Conceptual上有份起架
但男權過大之下 佢都要變small potato
Fred都係廢渣

我覺得每個City都有一個大commander
Let say DC 就係Commander Winslow
咁Lawrence就係另一個大嘅
其實好多其他野可以發掘
講下反抗軍/mayday運作,lawrence同june合作背後做多d野
lawrence兩公婆利用勢力係咪可以有d潛力
martha地下軍團呢
前線打仗果度呢

但偏偏佢地揀咗搶bb條線
仲要搶咁耐
serena又要變返閪女人
就算抵銷唔到佢過去做既野,我都想睇佢暗中幫手反gilead依家冇啦
之前比人劇透左呢個
但finale果集最尾10幾分鐘都覺得好epic
明知有平行世界但martha2.0彈出黎果下都呆左
希望最後都係full circle
但係最後果幕好似會暗示下季會爛?
司機>暗中又係the eyes>但暗中又係幫mayday>commander
之前搵佢做the eyes個高層又好似爆炸死咗
triple agent想點呀大佬
btw最搞笑係今集突然話gilead軍事勁到其他國家驚
之前好似講緊gilead自己都搞唔掂自己咁滯
又內亂又剩
即刻諗返起垃圾got一有劇情需要果陣
就吹到lannister明明垂死都有千萬大軍坐陣咁 唉handmaid唔好學got呀

咁睇法gilead final boss應該未出場
但commander winslow幾正 (好似想搞fred)
我都唔係幾鐘意有平行世界
S2E1一見個月曆我就知仆街啦有埋平行世界
本身已經咁複雜 仲要再複雜化
但可能班編劇覺得唔用平行世界 佢地就打破唔到本身個世界
不過我其實想睇佢地就算唔用平行世界都可以打破本身世界個命運

所以其實依家都冇人知短髮martha出現係咪既定會發生既事
定係短髮martha今次係第1次出現 (代表個世界開始有突破)
但如果係咁 學你話齋,之前jonas又點走得甩呢
所以有機會短髮martha不嬲都會走出黎救佢,adam都知
好驚啲藍字啊 哈哈
好勁啊你地 可以追到咁多劇 我睇得慢又消化唔到咁多
仲有屋企人未開估果班都好有可疑
regina老豆 / peter身份 / agnes老公 / noah agnes老豆老母 etc...
依家中年jonas帶Magnus果班又唔知去咩年代分分鐘又亂搞
仲未計Hannah返轉頭玩
呢排其實唔係太多野睇
本身都係每個禮拜睇BLL Euphoria Handmaid 3套only
係有埋dark先忙啲
你依家睇dark s1加埋呢幾套先可能覺得辛苦因為dark記人真係好煩
睇人討論話可能其他國家係驚gilead有核彈
突發
PWB返黎救全家

Phoebe Waller-Bridge desperate to write herself into next Killing Eve series
EXCLUSIVE: Series three of drama may feature a familiar face as writer Phoebe wants to arrive and then be killed off in the show

https://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/phoebe-waller-bridge-desperate-write-17278986

Killing Eve’s creator reveals she plans to write herself into the next script and be killed off by ruthless assassin Villanelle.

Actress and writer Phoebe Waller-Bridge – currently crafting the new James Bond script – is already thinking of more amazing plot lines for her Golden Globe and Bafta-winning drama.

She says she’s planning a grisly, 007-style demise for herself in the third series, when she will die at the hands of the show’s arch villain, played by Jodie Comer, 26.

She says: “I was like, I am going to write myself a part so that I can be murdered by Jodie.”

She also reveals that the new role will be as dynamic and controversial as that of Fleabag, another of her creations.

“I want to write things that actors love playing, because audiences can feel that in an instant and it makes it even more electric,” she says.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞