美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

巴打識貨

jules 幾靚女
今集eup開頭係車窗寫help個度即刻諗起KE
今集嘉年華啲鏡頭運鏡剪接都好撚正 兩條女啪左嘢啲鏡頭轉上摩天倫 真係令啲觀眾投入
nate老豆去搵jules 以為jules未見nate已經會兇多吉少 點知
條條線我都覺得好吸引,唯獨kat條線覺得好悶 但佢個角色設定 都真係年青人最值得關注問題黎 佢咁搞法會唔會無啦啦中招有性病
成集覺得cassie旋轉木馬個度好正 佢都做得好好 外國啲演員真係放得開
最後個度真係一句總結 能成為密友大概總帶著愛
咁樣影哂成個嘉年華啲人又真係幾正
雖然劇情上唔係個個都好似Jules咁爆大獲
但睇得好過癮

個Maddy套衫真係hooker outfit
Cassie好鬼折墮本身大波咁有市場都搞成咁
嘉年華每個角色嘅戲份都分配得好平均,亦有表演位 再加埋sociopath Nate兩次爆發
呢條友真係好撚癲 就係因為喺party俾jules攞刀凶過、當眾落佢面,所以鋪長線搞9佢,再加埋睇過老豆d motel偷拍碟見到jules先咁憎佢?(恐同) 屈拍cp呢招真係好絕
我覺得nate敬仰又敬畏佢老豆
由細到大都想做到佢老豆咁叻得到老豆認同
自細睇老豆d片, 應該已經唔係全直男
但佢又對自己對男人有好感有點厭惡,所以唔鐘意更衣室露dick

我覺得佢係對jules有好感, 佢學老豆塞手指入jules口, 但jules唔肯
所以佢就原形畢露, 恐嚇jules
呢個角色好多layers,你上面講嘅性別認同障礙,對佢老豆敬畏,自細已經窺探到佢人前人後兩個樣嘅醜惡,仲有反社會人格,manipulative behavior
初衷係保護佢老豆(屌underage)先諗計blackmail jules,點知傾傾吓沉咗船,直至見面後被拒絕、話唔信任佢就露出本來面貌

佢啲動機好複雜
但咁都有得屈cp ..睇返d對話如果係佢叫jules send
咁唔係教唆未成年少女咩
真係要查都check到係nate啦,最多咪一齊仆街睇下邊個大獲啲
係囉我都唔明
如果爆左出黎點解佢會無事
依家人地又唔係要爆大鑊
佢係發現左老豆同jules' tape
想保護屋企人,加上自己報仇(E1 party)
如果佢咩都唔做,籌碼就係晒jules到
依家大家50/50 囉

依家nate自爆埋
兩仔爺一齊做監躉不是夢
大家唔出聲咪乜事都無
registered sex offender係跟成世
唔識佢地d法律
但如果未成年 講緊女仔果邊好似jules咁既情況
咁都要瀨野?
兩個人之間又唔係發佈,話心智未成熟其實應該好少事咋掛
正常應該警戒幾句事後做d教育野就算啦
咪當nate講既係事實囉
反正佢又唔係傻既
你見佢帽完咁有計劃做鳩人就知
條友好撚重機心

佢應該有D鐘意jules
想睇成班女一齊對抗佢比個BLL treatment佢
BLL treatment
用5分鐘時間默哀今集cut左呢幕
期待左咁耐竟然cut 9左我屌
負責人係邊個

我都記得呢張相
咁又真係over左少少
本身都屌到佢急急腳走

平時madeline份人都over開唔爭在
果幕應該安排mary louise走住屌多句,之後madeline發炮先啱
為乜cut左呀
坐等10點
jules & shyguy118

等睇shyguy118第一次面交
聽聞佢條J好大
下集 maddie ep
唔知點解成班女我覺得佢最正
哇屌今集果套杉

嘩今集不得了好想快d返去睇
8婆maddy ep幾期待
https://www.youtube.com/watch?v=yEV3kH_DYrE
啱啱睇完
都係追左BLL先睇佢
Maddy套衫真心唔識欣賞
Cassie公廁
暫時主線集中係Jules Rue 同shyguy118
Kat條線我覺得係幾有發展
套衫真係有勇氣著出街
Cassie今集關家姐level羞恥play之後唔洗見人
肥妹之後會有咩發展繼續賺變態佬錢?

尋日Euphoria 今日BLL
啱啱睇完BLL仲有兩集就完 入大直路
最尾幾分鐘好有sharp objects味
今集ziggy同孖仔好可愛好正想收養佢地3個
BLL今集睇落冇乜事發生咁
但其實內裡出哂事咁
最後Bonnie真係
下集預告:Either one of you will break

Euphoria最後嘅sheshe play好優美
McKay我寧願佢係用黎襯托Cassie好過,俾一集佢感覺冇乜大推進

今季重頭戲會唔會係法庭戲好似又係所有野集中埋最後先黎爆
今集madeline同ed個對話幾正
感覺上Bonnie成日有d想自殺既feel
水族館條仔係咪spy
冇乜興趣睇mckay比集講下lexi好過 覺得佢有d關鍵
用5分鐘時間默哀今集cut左呢幕
期待左咁耐竟然cut 9左我屌
負責人係邊個

唔講唔覺 之前係佢ig睇到仲覺得好正

the ice cream that was promised
big little lies現時為止最大既lies就係拍左呢幕又唔播
nate同jules過完今集之後應該冇乜可能啦
HBO max包好多野
巴打講第幾季 佢成日扔
第二季係全劇最高汁個季 我覺得
等睇聽日果集爆煲
聽晚放工番去睇
jules愈睇愈正 styling+model身型

jules佢身型算唔太似男人
sense8個nomi又係好似女人 但把聲唔得
見jules把聲都幾女仔,兩個都係trans有d好奇點解會咁係咪年紀大把聲會粗返
jules個外貌仲有少少男人樣不過都好吸引 佢啲妝扮
Nomi真係唔睇資料唔知佢係trans
Sense8好似有S3

Jules似男人果陣feel到佢如果變返男仔樣應該都ok靚仔
佢劇入面d眼妝好正
Nomi唔開聲講野真係唔會睇得出
係? 邊度講? 但應該收左檔
有無佢男仔樣既相?

jules 幾靚女

睇返佢ig細個d相都幾cute同今集個young ver jules都有啲似樣
https://www.instagram.com/p/XVrS8ojKn_/
https://www.instagram.com/p/rKiWv3jKgT/
今集嘉年華啲鏡頭運鏡剪接都好撚正 兩條女啪左嘢啲鏡頭轉上摩天倫 真係令啲觀眾投入
nate老豆去搵jules 以為jules未見nate已經會兇多吉少 點知
條條線我都覺得好吸引,唯獨kat條線覺得好悶 但佢個角色設定 都真係年青人最值得關注問題黎 佢咁搞法會唔會無啦啦中招有性病
成集覺得cassie旋轉木馬個度好正 佢都做得好好 外國啲演員真係放得開

即刻諗起X2

之前twitter見到佢話自己鐘意KE

Nate老豆即刻扮哂無助咁好醒
肥妹我都冇乜興趣 反而maddy條8婆幾有娛樂性
cassie條女應該係成套劇最大犧牲,乜都露哂咁滯啲劇情又尷尬
幾抵屌
就咁Disney+同hbo max兩個catalog加埋已經幾無敵

即刻諗起X2
[img]https://pbs.twimg.com/media/D-8pIpTWkAUwc6D.jpg[img]
[img]https://pbs.twimg.com/media/D-8pIpMWkAAQYX5.jpg[img]
之前twitter見到佢話自己鐘意KE

Nate老豆即刻扮哂無助咁好醒
肥妹我都冇乜興趣 反而maddy條8婆幾有娛樂性
cassie條女應該係成套劇最大犧牲,乜都露哂咁滯啲劇情又尷尬

Hunter呢張好男人
我對肥妹網上賣淫線好有興趣,拍拖嗰d就不了
呢張真心其實幾靚仔
THT今集個尾 配埋首ending song
Aunt Lydia個故仔就普普通通
先入為主,已經當咗佢係女,見到佢男人樣同埋激突圖會不安
睇埋ep09 preview
今集好奸好型咁,下集又俾人罰變番死狗,應該會係咁close up June喊同嬲
gf experience:thicc edition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞