美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
咁樣影哂成個嘉年華啲人又真係幾正
雖然劇情上唔係個個都好似Jules咁爆大獲
但睇得好過癮

個Maddy套衫真係hooker outfit
Cassie好鬼折墮本身大波咁有市場都搞成咁
睇到臉都紅哂
sosweet
追完Euphoria之後 再即刻睇返Gentleman Jack finale最後佢哋兩個鬥嘴
Btw幼稚園同學deserves better

佢係咪可能有d鐘意Rue
三角關係+黑化please
加埋首歌成個味道好有詩意咀得又幾鬼靚
就算之後佢地兩個發展落去有咩不測分手fdzone bad end
呢集咁拍出黎已經贏咗
話時話仲未睇哂gentleman jack
見佢地結哂婚好高興咁
mckay 條友勁悶
都唔知佢係到做咩
cassie條線又係無聊

正宗slut好有雞味
但佢上集見到電話J圖個反應笑咗 即刻走佬
睇下睇完今集+下集會唔會有改觀先
今集睇左少少劇透 不得了

下集D差佬去學校
擺明係佢做鳩nate
好過做mary jane
好多劇都未追返
killing eve第二季
better call Saul 第三季
Barry 第二季 etc
但黎緊succession出第二季點都追左先
而家睇緊curb your enthusiam
佢應該本身係極大需要
可惜條仔係正經仔
而女人大需要就會被外界標籤為slut
嘉年華每個角色嘅戲份都分配得好平均,亦有表演位 再加埋sociopath Nate兩次爆發
呢條友真係好撚癲 就係因為喺party俾jules攞刀凶過、當眾落佢面,所以鋪長線搞9佢,再加埋睇過老豆d motel偷拍碟見到jules先咁憎佢?(恐同) 屈拍cp呢招真係好絕
我覺得nate敬仰又敬畏佢老豆
由細到大都想做到佢老豆咁叻得到老豆認同
自細睇老豆d片, 應該已經唔係全直男
但佢又對自己對男人有好感有點厭惡,所以唔鐘意更衣室露dick

我覺得佢係對jules有好感, 佢學老豆塞手指入jules口, 但jules唔肯
所以佢就原形畢露, 恐嚇jules
好似
ep5 maddy ep
ep6 mckay ep
ep7 cassie/兩姊妹 ep
ep8 ??
mckay 條友勁悶
都唔知佢係到做咩
cassie條線又係無聊

矮撚Mckay接受唔到自己條女比人笑公廁
不過佢今集都幾仆街Cassie快啲飛左佢
Cassie暫時冇乜發揮,條線淨係講條條仔都當佢洩慾工具
佢又keep住迎合搞到變左佢唯一價值
睇怕要等ep7先有機會講多d佢個角色,佢老母都應該影響佢好多
(想睇多啲Lexi唯一正常人)
套劇好似之前renew左S2

正宗slut好有雞味

下集D差佬去學校
擺明係佢做鳩nate

但睇佢唔似有膽報串
係咪D傷痕比人發現先被迫扮野
好多劇都未追返
killing eve第二季
better call Saul 第三季
Barry 第二季 etc
但黎緊succession出第二季點都追左先
而家睇緊curb your enthusiam

呢排一冇野睇果陣就重溫返Succession準備迎接S2
重睇都覺得好正
坐等10點
jules & shyguy118

等睇shyguy118第一次面交
聽聞佢條J好大
下集 maddie ep
唔知點解成班女我覺得佢最正
哇屌今集果套杉

嘩今集不得了好想快d返去睇
8婆maddy ep幾期待
https://www.youtube.com/watch?v=yEV3kH_DYrE
對呢條slut冇乜興趣

er 放工買飯睇jules

正宗slut好有雞味
今集痴撚線地正!
好多事發生,好emotional,坐過山車咁嘅一粒鐘,都唔知由邊part講起,真係要消化吓先
但睇得好過癮

佢應該本身係極大需要
可惜條仔係正經仔
而女人大需要就會被外界標籤為slut

但我諗佢本身一開始應該唔係鐘意扑野
但一路佢同男仔相處多數活動都係扑野=愛佢
所以早兩集Mckay問佢點解成日都咁樣,唔可以正常傾下計
佢果下都即刻hang左機
呢個角色好多layers,你上面講嘅性別認同障礙,對佢老豆敬畏,自細已經窺探到佢人前人後兩個樣嘅醜惡,仲有反社會人格,manipulative behavior
初衷係保護佢老豆(屌underage)先諗計blackmail jules,點知傾傾吓沉咗船,直至見面後被拒絕、話唔信任佢就露出本來面貌
根據廣東省政府本月5日頒布的《粵港澳大灣區建設3年行動計劃(2018-2020年)》,3年內擬在廣東、澳門以及香港全面性地建構「社會信用評分」等相關制度與體系。

Black mirror既劇情要係香港到發生了
但睇得好過癮

嘉年華每個角色嘅戲份都分配得好平均,亦有表演位 再加埋sociopath Nate兩次爆發
呢條友真係好撚癲 就係因為喺party俾jules攞刀凶過、當眾落佢面,所以鋪長線搞9佢,再加埋睇過老豆d motel偷拍碟見到jules先咁憎佢?(恐同) 屈拍cp呢招真係好絕
但佢又對自己對男人有好感有點厭惡,所以唔鐘意更衣室露dick

我覺得佢係對jules有好感, 佢學老豆塞手指入jules口, 但jules唔肯
呢個角色好多layers,你上面講嘅性別認同障礙,對佢老豆敬畏,自細已經窺探到佢人前人後兩個樣嘅醜惡,仲有反社會人格,manipulative behavior
初衷係保護佢老豆(屌underage)先諗計blackmail jules,點知傾傾吓沉咗船,直至見面後被拒絕、話唔信任佢就露出本來面貌

佢啲動機好複雜
但咁都有得屈cp ..睇返d對話如果係佢叫jules send
咁唔係教唆未成年少女咩
真係要查都check到係nate啦,最多咪一齊仆街睇下邊個大獲啲
係囉我都唔明
如果爆左出黎點解佢會無事
(5 stars)
但睇得好過癮

佢啲動機好複雜
但咁都有得屈cp ..睇返d對話如果係佢叫jules send
咁唔係教唆未成年少女咩
真係要查都check到係nate啦,最多咪一齊仆街睇下邊個大獲啲
係囉我都唔明
如果爆左出黎點解佢會無事

咪係見到佢話自己fake acc就笑咗
無啦啦自己上埋身唔知做咩
本身仲幾期待佢會對jules做乜 結果咁樣有d白痴同反高潮
寧願佢打jules一身冇咁嬲
Nate太衰啦
今晚要返去再睇多次佢衰完之後果幾分鐘
重點係佢地存在感好低
睇左幾集,仲係成個路人咁
起碼睇kat,nate,maddie果D都知佢地咩料先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞