美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
我係youtube睇過條片,係新聞,話:
有個細路女學hannah自殺
個老豆話係佢電腦睇記錄見個女
睇過13RW,跟住又有D耶撚出黎安慰佢
最後話要13RW下架,話it glorifies suicide
但佢唔諗下自己點解睇唔出個女suicidal?
係咪真係咁了解個女呢?點解個女唔敢/唔願意搵佢傾呢?
跟住tyler 個爭議又係on99, irl 肯定有好多人面對緊/過
更惡劣既情況,難道有d人自己唔想知,唔想理就等於唔存在嗎?
總之千錯萬錯都係人地錯,自己最可憐
d人真係好笑

裙腳仔
不過佢地冇隔夜仇轉頭下集roman仲即刻去班道友屋企帶kendall走
Gerri

Walk him to the elevator and tell him 4.9
Gerri, you do it
You, fuck off

你上次講shiv隊鳩老豆,我先諗起佢係幫緊條bernie sanders做野
但我記得條友都係D phony濕鳩黎,
拎手爛牌,shiv 同kendall都唔知點反擊

Connor快d出黎選總統救世界啦
我都有聽過呢D八婆野
之前無聊係netflix睇kissing booth
上網見到話佢地拍拖
跟住jacob又走去玩model
不過之後點就無留意,個model係邊個都唔知
仲有預告tom郁鳩greg
係咪me too文件......
she's my queen!
I don't want the throne!
以上jon show s8 劇本流出
選?仆街啦
S8真係靠emilia 頂撚住
比佢算啦
Homecoming, Maniac, Hill House 乜都冇

但見到有Fleabag姐妹同EV表示開心

D&D收皮啦
Jon snow 都選視帝 成季除咗 my queen 都冇第二句

你唔講起都唔記得仲有套hill house存在
冇哂影
drama - succession
limited - chernobyl
comedy ...諗唔撚到,除左creek無睇,其他都好撚堅
但fleabag & veep 係最終季,機會大D
netflix po 樓主

Supporting Actress in a Drama Series
Gwendoline Christie (“Game of Thrones”)
Julia Garner (“Ozark”)
Lena Headey (“Game of Thrones”)
Fiona Shaw (“Killing Eve”)
Sophie Turner (“Game of Thrones”)
Maisie Williams (“Game of Thrones”)

Kim bb好唔抵got霸哂d位做乜撚野

呢班人入面講表現
兩年加埋 Jodie應該要win淨係S1未計S2 上年已經屈哂機

之後落去greg可能不知不覺已經大粒過tom
重睇發現greg試過單獨去搵logan話想調去第2個department

比佢算啦

佢S8係做得幾好
但如果咁就贏KE兩個真係得啖笑喎
其實應該要有埋julian roberts
正路如果佢喺度應該要比大口茱

drama論實力根本就係bcs同succession之爭可惜現實
comedy同mini series今年好撚癲
但我夠膽講fleabag係值得贏哂comedy果班
comedy ...諗唔撚到,除左creek無睇,其他都好撚堅

應該係veep啦 maisel同barry都可能有機
唉 屌 fleabag明明就係神枱級
套schitts creek好似聽都未聽過
我諗都係呢3個,jodie啦
2015-17 =veep
2018 = mrs.maisel
fleabag都好難打下
爆冷都唔出奇既
如果veep爛尾都話易搞D
可惜無
tom 遲早唔夠greg玩
佢真傻,人地扮傻
有個位有少少可憐佢
好似shiv同logan嘈
logan係tom面前同shiv講話佢揀條廢柴做老公
佢個樣sad到...
同埋覺得佢留意greg係真係想帶佢上位
不過佢本身個人閪,幫人果陣,順便要害鳩下人...
佢幫kendall食屎,greg幫佢食屎

8月前要開始重溫

比佢算啦

佢S8係做得幾好

好驚一個唔覺意on99係龍媽拎左
正常應該比Sandra Oh,睇佢地都唔識貨唔會比Jodie
imo,V = heisenberg in breaking bad ,
don draper in madmen, tony in the sopranos
唔係佢根唔會睇
睇佢本身拍開果D就知好大突破啦

drama論實力根本就係bcs同succession之爭可惜現實
comedy同mini series今年好撚癲
但我夠膽講fleabag係值得贏哂comedy果班

應該係veep啦 maisel同barry都可能有機
唉 屌 fleabag明明就係神枱級
套schitts creek好似聽都未聽過
2015-17 =veep
2018 = mrs.maisel
fleabag都好難打下
爆冷都唔出奇既
如果veep爛尾都話易搞D
可惜無

best comedy & actress都要輸比veep
Patricia Clarkson watching Amy Adams write her Emmys acceptance speech knowing she’s up against Michelle Williams, Niecy Nash, and Patricia Arquette

呢張gif好仆街但每次用黎形容amy adams都好鬼貼切
次次見到都忍唔住笑

裙腳仔
不過佢地冇隔夜仇轉頭下集roman仲即刻去班道友屋企帶kendall走
Gerri

Walk him to the elevator and tell him 4.9
Gerri, you do it
You, fuck off

你上次講shiv隊鳩老豆,我先諗起佢係幫緊條bernie sanders做野
但我記得條友都係D phony濕鳩黎,
拎手爛牌,shiv 同kendall都唔知點反擊

Connor快d出黎選總統救世界啦
仲有預告tom郁鳩greg
係咪me too文件......

之後落去greg可能不知不覺已經大粒過tom
重睇發現greg試過單獨去搵logan話想調去第2個department
tom 遲早唔夠greg玩
佢真傻,人地扮傻
有個位有少少可憐佢
好似shiv同logan嘈
logan係tom面前同shiv講話佢揀條廢柴做老公
佢個樣sad到...
同埋覺得佢留意greg係真係想帶佢上位
不過佢本身個人閪,幫人果陣,順便要害鳩下人...
佢幫kendall食屎,greg幫佢食屎

8月前要開始重溫

tom入豪門以為自己掂硬成日想痴人地屋企
佢同shiv結婚果集 有幕佢提議話不如自己改姓roy 叫tom roy
笑撚到我
佢應該預左受氣綠帽都帶定
但我覺得佢一開始冇諗過想照住greg
佢話想搵個叫family得黎信得過 又可以即棄既人 先推佢去death pit

比佢算啦

佢S8係做得幾好

好驚一個唔覺意on99係龍媽拎左
正常應該比Sandra Oh,睇佢地都唔識貨唔會比Jodie
imo,V = heisenberg in breaking bad ,
don draper in madmen, tony in the sopranos
唔係佢根唔會睇
睇佢本身拍開果D就知好大突破啦

如果係PWB寫就照睇
一開頭留意killing eve都係因為PWB creator
點知一睇不得了 發現明日之星jodie comer
佢100%應該win 但我寫包單佢唔會拎到
原來cassie有拍handmaid's tale
完全唔認得
你唔講我唔記得maniac
Emma 同 Jonah 竟然無提名
堂堂Oscar影后竟然無提名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞