美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike

Upcoming新舊劇首播時間表
http://www.metacritic.com/feature/tv-premiere-dates

2019 Premiere新/舊注目劇
https://www.dramaqueen.com.tw/features/20181206/003.html
https://theplaylist.net/50-most-anticipated-tv-shows-2019-20181226/
綜合所有critics 2018新舊劇評分ranking
https://www.metacritic.com/feature/critics-pick-the-top-10-best-tv-shows-of-2018

冷門/已完結神枱劇跪拜區
(一般熱門breaking bad / the wire之類個個都知
呢個位留返比近10年內比較少人留意但又都係神級&完得靚既劇歡迎追加)

如要劇透請預先提醒再加粉紅細字或深藍細字
又唔洗gilead收皮
high castle下季埋尾,有追開既都應該預計到
nazis係唔會收皮 但起碼人地劇情真係識郁
每季講既野都唔同
我無睇書唔知佢跟幾多啦,同handmaid一樣係短篇野兩三百頁,
應該唔跟得多,都可以1季好睇過1季
大家都係玩高壓統治,又係節奏慢到仆街,個分別係人地主線發展好好多
所以我同意你最尾果點,佢可以每季換主角,唔同角度睇野
經歷唔同既野,睇既都會覺得有新鮮感,明明呢D題材係有好多野可以講
不過都唔會換走moss啦.....

好似有傳過佢唔做 拎完獎拍第二套定劇 但好似又無左件事
本身我想Emily接棒... 我都覺得上季最後個決定錯左 調轉之後June再客串下咪好...
好難調轉喎
emily如果唔走仲死得快過june
aunt lydia單野都未同佢計
未痴線之前.. 由佢車人開始已經不歸路....
但除左June我最中意佢
同埋最有主角相嘛
又唔洗gilead收皮
high castle下季埋尾,有追開既都應該預計到
nazis係唔會收皮 但起碼人地劇情真係識郁
每季講既野都唔同
我無睇書唔知佢跟幾多啦,同handmaid一樣係短篇野兩三百頁,
應該唔跟得多,都可以1季好睇過1季
大家都係玩高壓統治,又係節奏慢到仆街,個分別係人地主線發展好好多
所以我同意你最尾果點,佢可以每季換主角,唔同角度睇野
經歷唔同既野,睇既都會覺得有新鮮感,明明呢D題材係有好多野可以講
不過都唔會換走moss啦.....

好似有傳過佢唔做 拎完獎拍第二套定劇 但好似又無左件事
本身我想Emily接棒... 我都覺得上季最後個決定錯左 調轉之後June再客串下咪好...
好難調轉喎
emily如果唔走仲死得快過june
aunt lydia單野都未同佢計
未痴線之前.. 由佢車人開始已經不歸路....
但除左June我最中意佢
同埋最有主角相嘛

我都好鐘意睇佢,但佢唔走一定死
諗落emily做過既野仲玩得大過june不過佢都豁左出去爛命一條
其他handmaid janine alma果d又擔唔到大旗話時話仲未講alma點解咁熟mayday
我覺得june唔會走到架喇,最後9成死喺gilead
黎緊之後係睇佢死之前做到幾多野
事隔咁耐再睇返都係
https://www.youtube.com/watch?v=meJ2yK4boJE

Finale last scene of Big Little Lies
https://www.youtube.com/watch?v=c8hmSz8bnl8
咩事呢排咁靜
chernobyl finale 好應境
911 S2 ing
仲未睇Chernobyl

finale睇左1半
呢套今年top 10 la
呢個後生靚到痴線
依家殘左d姐
佢老公係madmen果條傻鳩
要求咁高
雖然仲有下半年,但都認定佢top3啦
因為真係好耐無睇劇睇到個人心都實晒
集集都
法國你都幾鐘意睇d大台劇/劣食
2019 my top 10
no.1 = fleabag 唔洗諗
其他慢慢爭2至10
finale睇左1半
要求咁高
集集都

你睇過handmaid s1未
finale睇左1半
要求咁高
集集都

你睇過handmaid s1[orange]同leftovers s1未
finale睇左1半
要求咁高
集集都

你睇過handmaid s1同leftovers s1未
Handmaid S1睇到成個人勁繃緊又鬱 唔識形容
chernobyl 就一口氣追左4集 第三集體驗左食緊野千奇唔好睇呢套野
其實睇呢套野之前對chernobyl一啲都唔認識 起初都擔心自己會唔會覺得好悶 點知無棄到仲上網睇資料
第三集我覺得核突過所有zombie片
Handmaid雖然fiction (女人睇特別驚)
但S1睇完頭3集已經灰到跳樓佢果隻絕望係完全徹底冇曙光
chernobyl都係好慘痛,但睇之前起碼知叫做有善後有少少告一段落feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞