美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
Handmaid S3頭3集已出
上reddit望下見到睇完Handmaid班人反應幾好喎
仲話好睇過S2
無睇開Bm今季有興趣,Handmaid應該留番放假時睇 所以會開左BM先
Black mirror
We've been sent good weather
大家諗住今日揀開BM S5定係Handmaid S3
無睇開Bm今季有興趣,Handmaid應該留番放假時睇 所以會開左BM先

如果未睇過
BM之前果幾季應該好過今季啲人話今季最普通

睇完兩邊反應好似Handmaid果邊好評多d
我決定轉頭開handmaid s3e1先見班人話今季個tone轉左
冇以前咁灰 開始有希望
點樣
未睇
但d review好似鬧得好勁下
放假先bm橫掂今晚淨係夠時間睇一集
見睇完班人反應好麻麻
睇完Handmaid S3E1勵志劇
Emily好野!!!!!!!!!!!
嘩如果比著仲係S1果陣個dark tone,nichole應該死左好撚險
如果咁樣死左 所有人睇完應該即刻崩潰
Happy! 斬左
cult片得番Preacher岩睇
吹奏過幾次都無人搭咀 證明真係無人睇
呢套有戲味 而且條條線都幾好睇 會好想追落去
今季睇得出marius開始對家人有感情 就咁快cancel
handmaid慢慢啦
bm 3集,好快搞掂
netflix好似長d,咪跟佢睇
好過上網搵
netflix s1 13ep+ s2 9ep=22
本身好似15
7月19 s3
S1出果陣睇過幾集
但覺得好普通所以棄左
don't jinx it
一陣柒埋就仆街
我都想咁講
review好似又好差咁
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
尤其係有d劇 夾硬開新季果d,
13rw ,money heist
最緊要識棄

我覺得review幾有參考價值喎,尤其是睇開某堆critics review
當地雷report / 有定心理準備唔會太高期望 / 本身期待緊+見到review吹奏=更加期待
但首先梗係要知篇review係based on睇完幾多集而寫
又唔會100%信哂佢,但睇完有個譜
本身真係有興趣既劇,睇完review一樣照睇
但唔係太大興趣又好奇/想食下花生望下好唔好睇,睇完review同賽後反應就可以pass話不了
多負評/低分/平庸分數果堆通常好睇極都有限

今時今日咁多劇 邊有時間成日同佢開幾集黎觀望
喺盡量唔嘥自己時間既方法下 揀幾套高質野追就算啦
唔洗搞咁多野
睇3樣野
名,poster,電視台
再google下簡介/headline
大概估到咩料
例子: batwoman CW
你估下咩料

名同poster
電視台望都唔洗望一早已經過濾哂除左某幾個台之外其他全部當透明
唔係講笑 見到poster覺得cheesy
開黎睇 真係垃圾黎
多數篩選到 有時走寶
見多人讚,咪開返試下
你估真係得閒套套睇3集咩
依家我睇 sheshe jack都係1日1集
好慢 仲係e3

poster好難講有時垃圾劇都可以整得靚, 高質劇又可能整得普通
都係睇台, creator/writer/director, review黎scan
cast有時反而唔係最重要
gentleman jack ep6ing, chernobyl finale未睇未有精神+冇時間
今晚掙扎緊睇handmaid定bm
handmaid慢慢啦
bm 3集,好快搞掂

BM每集坐底起碼成粒鐘咁長睇完又會失望,留返放假多d時間先睇
Handmaid快靚正,唔覺得有review講得咁差
未計其他 淨係睇班角色知道佢冇走之後d反應已經值回票價
望左下reddit,好多負評...係E2好D
即刻縮左
睇左集handmaid
點解我覺得節奏好似快左
係咪幻覺
好似睇左1陣就完左
等我睇多集睇下有無柒先
Handmaid S3劇透

don't jinx it
一陣柒埋就仆街
我都想咁講
review好似又好差咁
不嬲唔理review
好唔好睇我自己知
開新劇/新季最多試3集
3集都唔得就算
尤其係有d劇 夾硬開新季果d,
13rw ,money heist
最緊要識棄

我覺得review幾有參考價值喎,尤其是睇開某堆critics review
當地雷report / 有定心理準備唔會太高期望 / 本身期待緊+見到review吹奏=更加期待
但首先梗係要知篇review係based on睇完幾多集而寫
又唔會100%信哂佢,但睇完有個譜
本身真係有興趣既劇,睇完review一樣照睇
但唔係太大興趣又好奇/想食下花生望下好唔好睇,睇完review同賽後反應就可以pass話不了
多負評/低分/平庸分數果堆通常好睇極都有限

今時今日咁多劇 邊有時間成日同佢開幾集黎觀望
喺盡量唔嘥自己時間既方法下 揀幾套高質野追就算啦
唔洗搞咁多野
睇3樣野
名,poster,電視台
再google下簡介/headline
大概估到咩料
例子: batwoman CW
你估下咩料

名同poster
電視台望都唔洗望一早已經過濾哂除左某幾個台之外其他全部當透明
唔係講笑 見到poster覺得cheesy
開黎睇 真係垃圾黎
多數篩選到 有時走寶
見多人讚,咪開返試下
你估真係得閒套套睇3集咩
依家我睇 sheshe jack都係1日1集
好慢 仲係e3

poster好難講有時垃圾劇都可以整得靚, 高質劇又可能整得普通
都係睇台, creator/writer/director, review黎scan
cast有時反而唔係最重要
gentleman jack ep6ing, chernobyl finale未睇未有精神+冇時間
今晚掙扎緊睇handmaid定bm
handmaid慢慢啦
bm 3集,好快搞掂

BM每集坐底起碼成粒鐘咁長睇完又會失望,留返放假多d時間先睇
Handmaid快靚正,唔覺得有review講得咁差
未計其他 淨係睇班角色知道佢冇走之後d反應已經值回票價
望左下reddit,好多負評...係E2好D
即刻縮左
睇左集handmaid
點解我覺得節奏好似快左
係咪幻覺
好似睇左1陣就完左
等我睇多集睇下有無柒先

睇完d負評即刻冇胃口會睇 但睇埋handmaid先想快d返去開第2集
Handmaid節奏係快左勁多,反而有d唔慣咁快手
不過一樣都係覺得幾好睇收貨燒屋果度睇到好爽
仲要快手解決埋唔洗睇june再同fred佢地住

serena同june場對手戲好正完全無視fred
june去搵hannah真係完全冇plan plot armor死好命
E2都唔錯,節奏都幾快
拿我無睇reviews果D但我估
如果屌可能係屌風格轉左好多
暫時啦,唔知之後會唔會keep住
我反而鍾意佢節奏快
會想不停睇下集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞