美劇集中討論區 (29) Big Little Lies S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
11 Like 1 Dislike
咁撚正
訓唔著開黎睇下就岩

如果西醫唔得都係唯有去睇中醫
你又係訓唔到?

一時時,係起身無乜精神,瞓幾耐都係
半清醒狀態咁,好似fight club個男主角
可能因為返夜,夠鐘先起身
之前返早會做D起身做運動先,
有曬下太陽,食野都有益,夜晚都瞓到
依家junk food多,無乜運動,等死
中醫都係幫你做長期調理
你有心既,可能自己都搞好左

但起碼訓得著先
最慘係夜晚訓上床都唔眼訓 臨天光先訓得著但已經要起身返工
返夜就辛苦D 始終日夜顛倒個人係會殘啲
中醫我信有用既,但真係要長時間有耐性仲要搵到個夾自己既中醫
調理下五臟六腑去下濕都好
自從訓唔到真係覺得訓得好係好奢侈既事
訓得差影響好多野 日日燃燒緊生命咁 好撚驚
好似話,如果訓唔著,唔好留係張床到,搵其他野做
我覺得睇劇睇書都有用
之前追hoc果陣,成日睇睇下就想瞓,D死人畫面暗到
睇書就睇悶果D
打機就會愈黎愈精神囉
我依家返夜就係因為你講果D仆街鄰居
之前成日半夜有人鳩叫,叫床,嘈交,傻笑,開大聲睇電視,又有雜物碰撞聲
唔係同1個人所為,係好多人,又唔知佢地邊個單位
知都無用,就算報警,等差佬走左再嘈過,咪又係吹佢唔漲
噪音真係無撚得搞
怕撚左佢地,成班仆街青山放出黎架

睇劇/睇書睇到攰先去訓我都覺得幾好
但唔好睇好肉緊好精彩既劇睇完個人醒哂
agger 打機係會越打越精神
啲聲係上下左右都有份,但大部份我都覺得係樓上
早排朝朝5點幾聽到有人dup野 次次10幾下唔算勁大聲但足以整醒人
結果捉撚到原來係樓下對面個阿嬸
噪音係最撚仆街,投訴都冇人幫到手,好聲好氣直接同對方講都係唔會改
要還拖先發洩到平時聽到嘈可以即刻扑鳩返佢
所以同埋我都買左部震樓機但唔算好勁 諗住買過第2個款再勁d 得閒就嘈鳩佢
咁都比你捉撚到
仲要搞返佢轉頭,好野
唉,屌係無用架
我之前都屌過
鄰居都屌過
但第2晚又嘈過
我放棄啦
唉,鬼叫我住公屋咩
諗起之前新聞條私樓撚沖涼唱
all of me比人投訴笑撚死我

雖然樓上先係最仆街 但捉到個阿嬸都好過冇
起碼佢都肯好聲好氣冇再嘈
私樓同公屋都有呢D人,不過私樓果班更加吹佢唔漲
但公屋多痴線同大陸閪係真
所以還拖啦橫掂都比佢嘈開 一撚定要嘈返佢
留意返佢作息時間知佢幾時靜/訓,果個就係你出擊既timing
euphoria
enough with the cocks
I need

尋晚揀左睇BLL未睇Euphoria
但開過skip住望左幾眼
嘩原來eden咁大波
我反而係諗起everything sucks先
真係估佢唔到
應該會有人整gif放上r/biggerthanyouthought
依家都係鍾意BLL多D
就係要睇Madeline搞屎棍,已經搞出火tho

今晚睇Euphoria
冇睇過everything sucks 但條女幾好戲幾有前途又拍sharp objects又handmaid
BLL今集好好睇囉好精彩 EP2啲劇情太豐富
終於爆煲成集不停放炸彈
最尾ziggy同孖仔果度個反應好正
s1 係睇reese多
依家覺得5個都好掂
今集最正係I will not not be rich!
如果我係女人,我會打佢兩巴
叫佢stop freaking out!
呢個任務交比reese

估唔到咁多人鐘意睇reese個角色
仲以為會多人憎佢但佢講野真心好笑
S1我覺得最搶係nicole kidman,但佢d劇情好鬼沉重
S2暫時好似已經精彩過S1每個角色條線都各自好有發揮
Renata一發親癲真係好撚好笑好撚正
Reese知佢一鋪清袋都呆撚左
話時話之前上開水 班粉字user去哂邊
仲諗住handmaid bll上左可以一齊討論下
好似送中前已經消失咗
點解咁多人成日突然集體潛水某一排又突然一齊出現返
《Westworld》第三季揭「戰爭世界」主題公園
https://www.dramaqueen.com.tw/news/20190618/007.html

HBO 科幻美劇《西方極樂園》(Westworld)前兩季引領觀眾見證「西方世界」(Westworld)、「將軍世界」(Shogun World)與「英屬印度」(The Raj)三座主題公園,主創之一的麗莎喬伊(Lisa Joy)去年受訪曾透露接下來會揭曉新的主題公園。根據前陣子美國八卦新聞網站 Justjared 流出的片場照,以及營運影集相關網站企業登記的網域紀錄,推測第三季將登場的全新主題公園或為「戰爭世界」(War World)。

外國 reddit 用戶 Lukedriftwood 近日發現經營《西方極樂園》影集相關網站的 MarkMonitor Inc. 註冊了新網站 discoverwarworld.com,網址規則和「西方世界」網站 discoverwestworld.com,以及「將軍世界」網站 discovershogunworld.com 相同,皆隸屬狄洛斯主題公園(Delos Destinations)網站的網域之下,因而得出「戰爭世界」可能為第三季揭示的全新主題公園。

再者,五月底外媒公開《西方極樂園》第三季片場照,「梅芙」(Maeve)女星譚蒂紐頓(Thandie Newton)與「海克特」(Hector)男星羅德林哥桑特羅(Rodrigo Santoro)被直擊在西班牙進行拍攝,兩人身著復古套裝,似乎在躲避軍隊的追擊。片場也出現軍隊與戰車,加深可能為「戰爭世界」的推測。至於「戰爭世界」為何?有粉絲認為可能是二次世界大戰的主題公園,讓遊客可以刺殺納粹軍隊。
meryl streep個角色好鬼陰濕
euphoria
enough with the cocks
I need

尋晚揀左睇BLL未睇Euphoria
但開過skip住望左幾眼
嘩原來eden咁大波
我反而係諗起everything sucks先
真係估佢唔到
應該會有人整gif放上r/biggerthanyouthought
依家都係鍾意BLL多D
就係要睇Madeline搞屎棍,已經搞出火tho

今晚睇Euphoria
冇睇過everything sucks 但條女幾好戲幾有前途又拍sharp objects又handmaid
BLL今集好好睇囉好精彩 EP2啲劇情太豐富
終於爆煲成集不停放炸彈
最尾ziggy同孖仔果度個反應好正
s1 係睇reese多
依家覺得5個都好掂
今集最正係I will not not be rich!
如果我係女人,我會打佢兩巴
叫佢stop freaking out!
呢個任務交比reese

S1我覺得最搶係nicole kidman,但佢d劇情好鬼沉重
meryl streep個角色好鬼陰濕

同nicole kidman d交流好心寒成日留意住每個人反應對答
但又好期待佢每次出場會講咩
今集佢突然話知道ziggy係佢個孫個幕即刻睇到O咗
每季一個新主題,然後無限loop,正呀
btw已經唔記上季講過d乜
完全唔記得呢兩條友S2下場係點
亦唔知佢地做咩去左新park
jules變性人黎
因為大家呢排睇劇都睇得好慢
每日FB ig都吊緊777

就係睇佢搞笑,其實煩膠角色唔1定乞人憎
邊個演,講咩對白都好大影響
我鍾意佢夠強勢
jane 同celeste 呢點就差D啦
renata都ok
我記得紅色名多
今年都好多劇female lead
2019 TV Critic Awards Nominations

INDIVIDUAL ACHIEVEMENT IN DRAMA
Amy Adams, Sharp Objects - HBO
Patricia Arquette, Escape at Dannemora - Showtime
Christine Baranski, The Good Fight - CBS All Access
Jodie Comer, Killing Eve - BBC America
Billy Porter, Pose - FX
Michelle Williams, Fosse/Verdon - FX

INDIVIDUAL ACHIEVEMENT IN COMEDY
Pamela Adlon, Better Things - FX
Bill Hader, Barry - HBO
Julia Louis-Dreyfus, Veep - HBO (2014 Winner in Category)
Natasha Lyonne, Russian Doll - Netflix
Catherine O'Hara, Schitt's Creek - Pop TV
Phoebe Waller-Bridge, Fleabag - Amazon

OUTSTANDING ACHIEVEMENT IN MOVIE OR MINISERIES
Chernobyl - HBO
Deadwood: The Movie - HBO
Escape at Dannemora - Showtime
Fosse/Verdon - FX
Sharp Objects - HBO
When They See Us - Netflix

OUTSTANDING NEW PROGRAM
Dead to Me - Netflix
The Other Two - Comedy Central
Pose - FX
Russian Doll - Netflix
Succession - HBO
What We Do in the Shadows - FX

OUTSTANDING ACHIEVEMENT IN DRAMA
Better Call Saul - AMC
The Good Fight - CBS All Access
Homecoming - Amazon
Killing Eve - BBC America
Pose - FX
Succession - HBO

OUTSTANDING ACHIEVEMENT IN COMEDY
Barry - HBO
Fleabag - Amazon
The Good Place - NBC (2018 Winner in Category)
The Marvelous Mrs. Maisel - Amazon
Schitt's Creek - Pop TV
Veep - HBO (2014 Winner in Category)

PROGRAM OF THE YEAR
Chernobyl - HBO
Fleabag - Amazon
Game of Thrones - HBO (2012 Winner in Category)
Pose - FX
When They See Us - Netflix

NETWORK TALLY
HBO - 15
Netflix - 14
FX - 8
Amazon - 5
CBS/CBS All Access - 4
PBS/PBS Kids - 4
NBC - 3
Showtime - 3
BBC America - 2
Pop TV - 2
AMC - 1
Comedy Central - 1
Disney Jr. - 1
Lifetime - 1
MSNBC - 1
Starz - 1
TBS - 1
Fleabag!!! Phoebe!!! 要贏呀
Handmaid未睇阿剩係開左euphoria黎睇
Amazon另一套got級劇
Rosamund Pike做主角

Rosamund Pike to Lead ‘Wheel of Time’ TV Adaptation at Amazon
https://variety.com/2019/tv/news/rosamund-pike-wheel-of-time-amazon-series-1203247268/

The long-gestating “Wheel of Time” TV adaptation has finally found its lead.

Rosamund Pike cast been cast as Moiraine, a member of the powerful all-female organization called the Aes Sedai, in the Amazon Studios and Sony Pictures Television co-production.

Based on Robert Jordan’s best-selling fantasy novels, “The Wheel of Time” is set in a high fantasy world where magic exists, but only certain women are allowed to access it. The story follows Moiraine as she embarks on a dangerous, world-spanning journey with five young men and women, one of whom is prophesied to be the Dragon Reborn, a powerful individual who will either save humanity or destroy it.
Euphoria套劇咩事
睇完個feel似發場夢咁不過真係幾少有劇係呢個style
Jules幾正
jules變性人黎

我知呀
但覺得佢個樣幾靚(變返男仔樣應該都幾正)
身型都唔算好男人對腳
唔計仲有條J fingfing下
好似送中前已經消失咗
因為大家呢排睇劇都睇得好慢
每日FB ig都吊緊777

佢地好似呢單野之前已經冇上水快d上水報平安
不過呢排都冇乜太多啱睇 主力追都係得3套
但聽日有dark

就係睇佢搞笑,其實煩膠角色唔1定乞人憎
邊個演,講咩對白都好大影響
我鍾意佢夠強勢
jane 同celeste 呢點就差D啦
renata都ok

Madeline最似一般口臭搞笑8婆夠貼地,做死黨應該幾好
jane celeste呢d負責感性內心戲
btw今集除左jane同ziggy解釋果幕之外
celeste睇心理醫生ff係madeline比人打嗌no果度都好正
今集好彩有renata高質笑料平衡下如果唔係就keep住沉重+intense
Handmaid未睇阿剩係開左euphoria黎睇

終於有多d人講euphoria
big little lies都唔好錯過
好似送中前已經消失咗
我記得紅色名多
今年都好多劇female lead

紅字users消失咗明明之前好多都幾活躍下
記得有個sis好鐘意handmaid
係 越黎越多女人擔正
近幾年睇劇成日都覺得女果班演技屈機同搶鏡過男
呢幾日開始睇bojack
睇完訓唔到覺
呢排停左睇劇 下星期公司放假可以追番啲劇 對euphoria有興趣
SHOWTIME都有新劇
City On A Hill
Ben Affleck 同 Matt Damon 監製
講90年代罪案

The Loudest Voice
強卡士
講fox news
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞