其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
其實上D100先係重點
唔怪之得剩識縮喺咪後叫囂要人打上去

原來寫留言就露撚哂底
咁多日黎咩都駁唔到
自己啲犯駁位就愈來愈多
淨呢個post都大撚把
打幾句野都咁,真係筆戰既話仲唔輸到癱癱腰
笑咩堂主講嘢有懶音、咬字唔正、語速欠佳,你咪一鳩樣邏輯犯駁、斷章取義、引喻失義
屌人上d100又係因為碌撚唔鐘意唯有成跟啦
問題自己成人強調要做大個餅藍絲都要去吸
咁點解人地唔可以上d100吸黃絲?咪又中回力鏢囉
做應聲虫都唔緊要啦但用下個腦先啦
又揾野屌可以屌佢地廢架比人帶住走講唔到想講既野大把位入啦
一開始就定性左上d100係犯天條之後再執藥咁執砌d野落去屌咪中哂回力鏢囉
究竟係佢真係咁無腦定咁狗格要100%跟足碌撚之笛呢
黃絲起碼都唔會否定某些本土主張,藍絲除咗反飯民之外,真係諗唔到同你有咩共同語言,唔通你旨意佢哋會反蝗,支持港支區隔? 你大灣駒嘅 youtube 大灣益狗乜係咁諗㗎? 更加唔好講某大灣區益友支持立23條,你走去 like 咗係咩意思?
咩「搶奪毓民本土話語權又係戇鳩」。學毓民話齋:個話語權佢鎖撚咗喺個夾萬度嘅?
根本邊個有道理,人就會跟邊個㗎啦!
仇生又係咁隨便安插罪名,然後講到同毓民有關。
佢打兩隻字都咁多犯駁,點筆戰?
咪就係,點解係本土就要跟毓民先?又黎恩情論?
係班益狗先無撚腦,大灣駒講乜都啱。
其他人前言不對後語就係中回力鏢,不過大灣駒就唔計。
連毓民自己都講啦,佢都只可以跟本土大勢,跟班後生咋!(佢講就咁講,信住先)仇生唔聽節目!
吹捧韓國瑜明顯唔跟本土大勢啦 ~

仲有呀 ~ 邊個規定本土派評論人,政治人物唔能夠上 D100 果 D 網台? 所有人都有權接受任何媒體採訪,你大灣駒自己可杯葛某 D 媒體,你可以呼籲杯葛,但你冇資格屌柒其他唔杯葛嘅人囉 ~ 人係有自由意志架。
反熱果陣我聽大灣駒節目,都聽到佢次次都訴諸恩情論,話碌撚對熱狗有幾大恩德,都聽到我好礙耳,雖然我只係雨革後先覺醒嘅港豬,但我都知黃洋達反骨啦,你大灣駒聽咗咁多年碌撚,會唔知黃洋達反骨?用恩情論清算出哂名嘅「反骨仔」,唔係話唔得,只不過我覺得你碌撚都有責任囉,清算熱狗果陣,訴諸「恩情」只係大家忍你,唔代表同一招去清算其他人係work 囉。
老蕭話碌撚條友一向 double standard ,兩把尺,你大灣驅幫碌撚,唔用double standard 特色嘅邏輯,點同佢兜呀?所以你咪見到大灣駒淨係留言果邊,都大把犯駁位囉。
大部分人都唔buy double standard,所以大灣駒咪又要訴諸情感囉,咩恩情呀,反骨呀,有時候真係忍唔住笑。
咁熱狗又真係受左黃毓民好多,明面既每月30000 狗仔隊,仲有其他
再加上分享政治能量幫班友去選,個兩公婆同鄭松泰自己都講黃毓民幫左佢地幾多,佢地好多謝黃毓民,沒有黃毓民,我們什麼都不是
但堂主除左同myradio合作,,根本無受過黃毓民恩惠
原來又係眼紅友一堆,唔抵得我發售明信片去支援節目營運,竟然將熱狗啲「課金」拎去類比。呢啲眼紅友真係折墮,你嫌貴可以唔買,我起碼係原創產品、本地製作,明買明賣,有乜好嘈?如果賣嘢貼個台都叫「掠水」,咁唔該你轉台。
唔係眼紅你揾到錢
而係講緊點解你賣就明買明賣,其他人賣就呃課金掠水
紅你老母咩支那仔

香港叫妒忌或者葡萄呀
假膠
講起「眼紅」仲好笑
賣物果度頂到盡咪兩萬幾
engine科、大學畢業出到黎做,條數淨計出糧一兩個月番撚到黎啦
而家iphone都皮幾野一部
一百幾十萬就話眼紅都叫有啲道理既
呢啲濕星數就笑人眼紅,屌人屌撚到懵左咩
咪撚拉埋熱狗堂主一擔擔啦,堂主一分錢都無收過你,點同熱狗你毓民訓身撐
原來有咁多人接受俾你開台就叫有恩呢個講法,唔怪之得香港打工仔咁多奴隸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞