其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
你都知香港人幾喜歡標籤同老屈人
要等條友奶左野先郁得手,唔係就會輸硬
乜鬼都上頭,篇文暗諷毓民又邊提你仇思達係泛民啊?得你一個識解放軍言論啊?

不過真心登堂主慘
俾陳雲根班癲佬逼完隔兩年就到大灣駒
屌你老母,上個Post你睇曬咪試下逐個反駁囉,因人廢言嘅垃圾
《海瑞罷官》是1959年4月北京市副市長吳晗根據中共中央主席毛澤東號召學習明朝大臣海瑞「直言敢諫」精神而寫成的一齣京劇。1960年底,本劇完成之後,交給北京京劇團(現在的北京京劇院)排演,馬連良、裘盛戎、李多奎主演,琴師是李慕良。

《海瑞罷官》的內容是海瑞因為不畏權貴徐階,平反冤獄、退還民田而被罷官下獄,受到廣大群眾的歡迎。吳晗之後又相繼寫出《論海瑞》、《海瑞罷官》等文章和劇本。毛澤東曾經贈送親筆簽名的《毛澤東選集》給吳晗,以示對其作品的認可。

時隔數年以後,1965年11月10日,上海《文匯報》發表姚文元的《評新編歷史劇〈海瑞罷官〉》一文,突然扭轉了這一評價,斥責《海瑞罷官》為反黨反社會主義的「大毒草」,並指它影射了「彭德懷事件」。對《海瑞罷官》的定性被提升到了政治鬥爭的高度,由此揭開了文化大革命的序幕。

大灣駒完全係玩共產黨果招抹黑
最諷刺係當然仇思達有利可圖就會同堂主扮 Friend,之後就會過橋抽板連堂主都要清算
連文滙報都要公開讚好,他係乜野人大家心裡有數

另外我冇記錯「本土第一健筆」係毓民封俾佢

唔該班益友或者jojo wu嗰班嘍羅笑依個Title之前做吓fact check先

有人撐中華民國主權獨立,比一眾大灣區愛國益友屌柒
咁如果真係咁耐以黎都係扮野,真係吹佢唔漲
最起碼岩岩開始同打熱狗個陣仲正常
一出左隻韓國魚,全部現形
雖然仇狗咁多仇家
但分析番,其實呢單野點解咁大迴響

當日屌熱狗,冇人覺得佢屌錯,係因為熱狗欺師滅祖發錢寒周圍搞鳩人。大家樂見其成,所以即使對佢地人身攻擊,冇人對仇狗有微言。

到佢屌email,呢度我已經反感,email用朋友相搵錢係仆街,但未至於去到同熱狗一樣窮凶極惡,然後又豬拖沙又死肥豬恥笑,已經意識班益狗都係果隻同熱狗唔經大腦既質地,更令人咋舌既係收聽既人係有女性但又唔出聲/懼怕而唔出聲。不過都算少人反感,因為email本身都係兩登攻擊對象

到今次堂主,今次個理由係佢寫文諷刺毓民,已經係格硬黎。毓民唔可以被諷刺既?堂主果兩篇,如果講諷刺,我唔知堂主有意無意。我覺得有,不過咁又點,成日將沒有誰比誰更高尚掛左嘴邊,毓民唔可以被諷刺?攞韓同犯民入中聯辦比係exactly同一樣野,屌既分別係堂主同激進犯民至本土,咁諷刺佢同一件事兩個標準有冇問題先?然後執住立場屌堂主,咁撚樣同搞文字獄、順者生逆者亡有咩分別。有既,一樣係抄家滅族,一邊就將會發生既各項恥笑奚落。

實有人話我幫堂主。係呀,咁又點。唔可以有個人立場既?撐對家就係黑五類要被批鬥?堂主同我未見過面,甚至我個主身都被佢block,我幫佢又冇著數,仲要冒住俾益狗咬既危險撐佢。我幫佢係睇唔過眼你地因為立場唔同就搞圍爐批鬥,有上黎睇既益狗唔該問下自己,意見不一洗唔洗人頭落地?堂主寫文所謂指摘係咪唔講邏輯唔講道理?記唔記得兩年前堂主被熱狗搞,上黎屌熱狗,你地果陣係咩反應?而家又咩反應?唔記得就自己重溫一次,仇狗仲有video做紀錄,冇記錯2017年6月1x號既事

你班益狗由聽佢被逼害,學唔到唔好逼害人,反而而家走去玩逼害,咁同熱狗有咩分別?話堂主要仆街死,真係不知羞恥。當日堂主被陳雲搞,毓民將佢掃地出門,然後到毓民開熱城拖,堂主係有份幫手聲討熱狗架。撞到人都識講sorry啦,毓民有冇就被蒙騙誤會堂主同堂主講聲sorry?我未撚聽過,係最低程度連唔好意思都無句呀[/red]

無敵神駒,你搞熱狗有功,但而家操縱益友周圍咬人。今日唔反你,好快就有下個人被逼害。

仇思達,我屌你老母死全家
https://forum.hkgolden.com/view.aspx?message=1568322&page=1&fbclid=IwAR1S68HhwjeuMqXtLCoX2-9J9hQkWHtDLnzegAW4nJnZ7eswAQlNfjEQG3I

有老友報料
仇思達2009年宣佈前列腺有事

後生仔前列腺前通常係感染
前列神駒
佢d term (是其是非其非)同陳興旺呢個名咪又係炒方駿暉

而家係隻大灣駒潑屎水先喎,咁理性講論點對駁就唔會次次反面都鬥拎對方啲醜聞出黎啦
所以而家係佢身邊既人都要好小心,他日反枱嗰時所有野佢都會拎出黎做黑材料。
咁都搵得返出黎
條友最鐘意捉其他人啲黑材料出黎講
最反感係以前堂主被熱狗咬嗰陣
大灣駒佢講到自己幾咁緊張同關心堂主
而家就為咗表忠就反轉豬肚
既然大灣駒你都知呢啲情緒病可大可小就唔好咁屌人哋啦
各位ching 早晨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞