其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
已經玩到斷章取義
喺度扮撚哂講道理邏輯
仲要前後都只係一日時間

至於點解唔寫埋「如果唔係踢到黃毓民」呢句
就留番俾大家諗下啦

益友懶人包:
If A and B then C 不等於 If B then C
難道你暗示仇思達一早想出手清算癲狗日報馬經版主編尤達?
唔好咁 old school,叫仇思達堂堂正正過來連登留言回應下問題好過啦益友

好心啦仇狗

堂主佢都任俾你入
咁都入得衰撚過人

你打埋果句啲益狗可能仲懵懵地唔為意
前面打完後面唔打,係人都知你咩事啦
其實你呢位益友響呢度代大灣駒回應都得㗎,點解唔回應?
我只見到大灣駒嘅留言,根本就係訴諸溫情論。
好心啦仇狗

堂主佢都任俾你入
咁都入得衰撚過人

你打埋果句啲益狗可能仲懵懵地唔為意
前面打完後面唔打,係人都知你咩事啦
我只見到大灣駒嘅留言,根本就係訴諸恩情論
燒山曾經講過碌撚既良心賬簿極度傾斜
U諗U啦
我好撚認同
https://youtu.be/WYUn8cuQk9g?t=442
7:22
2019年聽返燒山講野又幾準
唉都唔想承認,不過經過時間考驗,燒山起碼叫始終如一,佢從來都係屌本土派
反而黃毓民黃洋達陳雲呢啲就反口覆舌,癲癲狂狂,對人不對事,立場漂移…
全世界都知你因咩事屌熱狗,你仲要係到扮哂嘢
你咁擦鞋,其實你係咩想毓民收你做契仔啫阿大灣駒?
鬼拍後尾枕嗎
所以點解佢成日話論點對搏但唔敢寫文搏盧斯達
一來係驚好像而加咁寫寫下上頭講左之心底話比人cap低左斷正
叫人直播打上佢度佢度一來可以control二來唔會咁易比人留底
二來係佢所有野都係建基於反碌撚等於彌天大罪之上佢d論點跟本就站唔住腳同講大話一樣要不停一過掩一個寫文會好多反駁位
好像入盧斯達非獨唔本土咁發現瀨左野就砌過急獨派岀來
啱呀,有咩唔對路,就del哂啲片,等你班友死無對證。然後求其話係梁定華report就過骨
恩情論最撚on9
佢聽番自己呢兩年反熱講個d咩先啦
佢自己都知道同親口講過禿頭蟈螄班友係有話過要逼顛盧斯達啦
但係碌撚點呀?最後咪又係因利益選擇蟈螄
咁仲有咩恩情可言?
班熱青城不停搞佢台d人都唔及看更佬叫人無課比賣台咁大反應
大灣駒諗好點駁冇打到「如果冇踢到黃毓民」未?

唔洗扮撚哂蟹啦,一定係特登唔打埋出黎,如果唔係唔使整走後面個「又」字

根據堂主當日既說話,「如果冇踢到黃毓民」同「唔係無敵神駒走去開咪踢爆佢哋(熱血公民)」係並排關係,表達後面果句

好啦,咁點解唔好似尋日咁打埋呢?

係「如果冇踢到黃毓民」呢句冇「又唔係無敵神駒走去開咪踢爆佢哋(熱血公民)」咁重要,抑或學你斷章取義,黃毓民唔重要,無敵神駒重要啲呢?

一係就斷章取義回力鏢,一係就讀撚到碩士可以唔洗講邏輯,自己揀
想講日日TVB都大灣區 冇大灣區嘅時候香港係咪冇新聞?
我講白 D ,大家都知你大灣駒得碌撚 approve 先搞熱狗,有 agenda 唔緊要㗎,反正熱狗犯眾憎,大家咪忍你囉 ~ 其實你將矛盾公開化,對碌撚有咩好處? 為咗個投共嘅韓國魚搞鳩港獨派?
成件事on9到震
只因為對韓國瑜既意見唔同
就上綱上線到又反骨又恩情又急獨乜乜柒柒
真係好多邏輯犯駁

架空即是有實權變成只剩虛銜

仇狗呢句意味陳浩天係「急獨派」,但根據佢節目同留言可以判斷陳浩天同所謂「急獨派」唔同路。咁既然唔同路,即是本身既無名又無實,又點樣架空呢?

中文文學讀撚到碩士喎
堂主寫文從來都係寫件事,無咁得閒回應大灣區d私人恩怨論點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞