其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
反仇軍龜縮哂係炒燈

笑到我

打上去駁臭佢啦撚樣
二千人學人叫大台…
老作?你有冇睇過大灣駒呢個 post 的留言呀益友?

其實盧斯達個定位由頭到尾都係文宣,佢固然可以有自己睇法,但啲人針住論述嚟鬧佢真係唔知jm9。

至於上面條友追住盧斯達講「反港獨≠本土」嚟咬,呢啲只係佢喺圍爐gp入面講,冇點諗過度過,內容激啲有乜問題?要搞清楚,佢私人言論同佢嗰兩篇文(失敗主義&反韓資格論)係完全無關嘅。

講返盧兩篇文,我唔覺有乜問題。仇思達唔同意嘅,以佢兩個交情(唔理真假),佢可以私下同盧講。如果真係忍唔住道氣嘅,咪正正經經出文反駁囉,甚至乎筆戰下都無傷大雅。成日話港獨/本土冇論述,論述嘅嘢,筆戰下慢慢咪有囉。

依家都成個禮拜喇,仇有出過一篇半篇文反駁盧嘅論點咩?以我所見,就得一個叫做「犁牛」嘅益友出文批評過盧嗰篇《失敗主義》。無論有冇道理,至少叫做有啲嘢睇下咁。可笑嘅係,仇咁多日有寫到乜出嚟?佢揀咗一個對本土運動完全無益嘅做法,就係對盧人身攻擊,仲要來來去去得一個罪名:反毓。佢嗰班唯恐天下不亂,一有是非就好似蒼蠅咁圍埋去嘅「益友」,就只識得煽風點火。

百貨應百客。
唔通D100 碌撚台叫大?
...
其實盧斯達個定位由頭到尾都係文宣,佢固然可以有自己睇法,但啲人針住論述嚟鬧佢真係唔知jm9。

至於上面條友追住盧斯達講「反港獨≠本土」嚟咬,呢啲只係佢喺圍爐gp入面講,冇點諗過度過,內容激啲有乜問題?要搞清楚,佢私人言論同佢嗰兩篇文(失敗主義&反韓資格論)係完全無關嘅。

講返盧兩篇文,我唔覺有乜問題。仇思達唔同意嘅,以佢兩個交情(唔理真假),佢可以私下同盧講。如果真係忍唔住道氣嘅,咪正正經經出文反駁囉,甚至乎筆戰下都無傷大雅。成日話港獨/本土冇論述,論述嘅嘢,筆戰下慢慢咪有囉。

依家都成個禮拜喇,仇有出過一篇半篇文反駁盧嘅論點咩?以我所見,就得一個叫做「犁牛」嘅益友出文批評過盧嗰篇《失敗主義》。無論有冇道理,至少叫做有啲嘢睇下咁。可笑嘅係,仇咁多日有寫到乜出嚟?佢揀咗一個對本土運動完全無益嘅做法,就係對盧人身攻擊,仲要來來去去得一個罪名:反毓。佢嗰班唯恐天下不亂,一有是非就好似蒼蠅咁圍埋去嘅「益友」,就只識得煽風點火。

百貨應百客。

呢個 post 已經有益友不斷煽風點火
仲信不統不獨既話我信一國兩制好過啦
D100時事節目youtube啲片最少有三千view啦大少.
自從攪左視象化人數急升,
連登d打手 開始不斷出post抹黑

可想而之 堆疑似泛民 獨派打手 幾眼紅 幾想神駒仆街無人聽

但奈何自己又無力起一壇 ,只可以攪小動作 幾個小丑圍爐
係,呢條友居然暗串毓民台唔夠本土台強大
所以大灣駒個「解放軍論」係好白痴,根本搞乜都唔會成功。

又話要靜待時機,但又唔講清楚個時機係乜?
佢自己都講話支爆嗰時支那人會落黎搶你香港人錢唔會俾你好過,又話美國佬唔會黎幫你手獨立。咁佢仲講乜春時機?
其實咩係急獨派?
仇思達唔公開購買直播器材的單據俾大家睇,大灣駒同鳩達和李卓人根本無分別一樣係老千
岩呀,不統不獨work既話搞咁多野抱撚咩
「但係我諗唔通既係非港獨係點樣可以以港獨以外既方法去表達本土既價值觀出黎」
--> 咪就係期望中國可以自我完善,唔會傷害香港利益囉

仲有,邏輯上睇,一樣嘢唔係獨立個體嗰陣,就必然係附屬於另一樣嘢,即係同嗰樣嘢統一咗。咁「非獨即統」有咩問題?
youtube個直播人數係真
刷唔到數架反仇軍

佢地搞得起就唔洗做反仇啦
不統不獨聽落好似當年民主回歸
咁毓民踩場咪
直播人數係真, view數就係假?
呢個係你猜測
唔上佢台=龜縮
佢唔上黎呢度=?
佢唔上黎呢度=哂時間啦

回力鏢incoming
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞