其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
邊撚個仇思達
唔係大灣駒咩
大灣駒屈人屈佢推介支那寶v7 又唔敢cap ,正柒頭
都係,改番先
因爲他反獨,別人便從施政令上的「粵港澳大灣區」這半懂不懂的話裏,替他取下一個綽號,叫作大灣駒。大灣駒一開台,所有吃花生的人便都看着他笑,有的叫道,「大灣駒,你臉上又添上新鏢痕了!」他不回答,對台中說,「用一鏡頭,要五張明信片。」便道出一百大錢。他們又故意的高聲嚷道,「你一定又收了人家的課金了!」大灣駒睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空汚人清白……」「什麼清白?我前天親眼見你收了益友的錢,中回鏢。」大灣駒便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「賣物不能算收……課金!……買賣物的事,能算收麼?」接連便是難懂的話,什麼「人格謀殺」,什麼「誣衊」之類,引得衆人都鬨笑起來:台內外充滿了恥笑的空氣。
縮係個台度收課金最明智
仇仔話梁天琦佢哋on9? 幾時嘅事
佢冇開口講過,所以唔能夠當有,唔係又話我地屈佢
條友好撚古惑,最叻小題大做,又講人格謀殺又剩,遮住明確屌柒佢但佢冇得駁既理據
佢咁樣講野,同講梁天琦坐監ON9冇分別
最新力作,話黃毓民係堂主祖師爺
依家堂主係反骨
堂主慘封為第二個汪洋大
大灣駒啲諗法好似啲廢老,指出你錯誤既地方就叫反骨,癲癲地
明明大家合作關係,唔啦啦變左師徒
大灣駒呢條賤種為左攻擊人,完全偷換概念
盧斯達專長係寫文章,而唔係行動者
正如李怡老燒陶傑提供一d思考角度比人吸收,
無人要求佢企出黎。堂主角色唔係專注獨派,
而係服務整個本土整個文化界,人地無加入任何政黨,
搵唔到位攻擊就老屈人同關sir呢d假膠同一顆人黎打已經夠仆街,
佢更加唔係碌撚隻狗無必要跟你盲撐泡菜魚,唔好係到學埋熱狗咁老屈人咩背叛黃教

大灣駒道理講唔掂人就係到制造稻草人亂屈一通打飛機
本來叫人唔好失敗主義正面思考阿媽係女人常識嘈黎都多餘,
人地文章講既野完全駁唔到,九唔搭八東拉西扯答非所問,
越駁得多就越回力鏢中晒大灣駒自已過去做既一切,
淪落到要用熱狗式批鬥,望下大灣駒下面班蛆蟲,
又係搞批鬥歧視人格謀殺網絡欺凌既手段睇見都作嘔
點樣煽動朋黨造反?有咩證據?

寫文章指出不合理既地方就係「放毒」?

大灣駒一味鳩up
俾個time slot 你做下節目就當自己恩主,你寫文指出我不是就係反骨。
慘囉大灣駒short撚左

又黎呢啲恩情煽動

係力捧既話當日唔洗因為陳雲單野搞到佢走,跟住又講「堂主上左頭,陳雲激下你啫」

俾你講到師徒恩情又點?就算有,果陣時一腳伸開堂主之後已經冇左,而家又突然變番有,笑鳩死人咩。更何況冇,更談唔上反骨,真係好撚核突

毓民當日因為陳雲踢走左堂主,後來知陳雲搞事割裂,直到而家毓民有冇為當日既誤會公開道歉過?

係連唔好意思都冇句呀冚家剷仇狗,屌你老母

咪撚話佢自己走關毓民鬼事,係毓民果陣保緊陳雲,堂主體面話唔做架咋
黃毓民成日話俾機會d年輕人發聲
條傻仔揾呢d黎屌真係陷毓民於不義
直頭倒米
之前郁吻屌李怡佢又學人屌李怡
而家郁吻同李怡friend返又鳩縮
上黎Mon post既仇狗醒未呀
自己重溫番2017年6月堂主點講番當日陳雲搞佢件事呀

佢如果講大話點解仇狗果陣唔即刻踢爆佢呀
咩叫「是其是非其非,有幾分事實說幾分話呀」

睇清楚仇狗份人未呀?
上黎Mon post既益友醒未呀
自己重溫番2017年6月堂主點講番當日陳雲搞佢件事呀

佢如果講大話點解仇狗果陣唔即刻踢爆佢呀
咩叫「是其是非其非,有幾分事實說幾分話呀」

睇清楚仇狗份人未呀?
越嚟越肉酸。佢最新呢個FB po換咗陳雲頭像貼埋個名上去,完全100%可以當係陳雲真身...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞