其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
條友自己問「會唔會無資源都趕人走」,我舉例答佢會。無撚啦啦反問我係咪認同「反港獨就唔係本土派」。

鳩唔搭柒
喂阿哥 佢連最低限度合理化仇思達嘅行為都做唔到,根本就係益友。
講真係益友又點,冇緊要喎咪理性討論囉,剩係識負評,答又答到不知所謂。
STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS
唉,堂主口中本土派係咁撚勁除咗港獨之外其他人都唔係本土派,唔需要佢哋幫忙,咁你哋搞飽佢
咁講啦,就算話「反港獨都可以係本土」(個人認為好難),佢肯班粵獨、英治、美治乜叉出嚟攝咗個窿佢,都算吖;又唔係噃,唔見佢講得通點樣「響主權屬於中華人民共和國嘅前提下"本土"」。卡住響呢個位,咪就同飯民一擔擔囉 (自決cut 少少slack嘞,個「我唔係獨」頭盔戴咗都嘥gas)。
益友真係益友,程度係唔同嘅。
屌你你覺得自己係本土嘅你咪自己搵夠人整個自己認為嘅本土出嚟囉,咁整完係咪唔俾得人批評呀?唔係架嘛
係咪一樣有本土嘅名義就要互相認同一齊行先得呀你答我啦。
你咁樣同起大台有乜嘢分別呀?本土派唔係好討厭起大台嘅咩?
我咪話堂主犀利囉,少咗人幫手都獨立到

講真,近十年八載一路以嚟,都好多唔同瓣數claim本土,互屌一回事,實際上真係未有人霸到支旗...佢哋WYM線路想霸咪講白佢囉,不過既然「笑甚麼你也是」,就唔好屌其他線路搶旗,話人哋霸旗囉啦。邊年邊月邊日霸到呀?捉過佢哋啲人去打靶呀?講到人哋咁惡,自己就唔惡...嘿。
唔撚認同你=唔撚俾你做任何嘢
都預咗你會咁駁
你返去同仇思達千人圍爐算啦
係解得通嘅你晨早解咗,駛鬼係咁spin去講盧斯達點樣「犀利」
wym自己本身都係唔長留喺一個組織裡面,其實已經證明咗如果一個人係有能力嘅話根本冇必要死痴住一班人/死咬住一個名堂,班益友同仇思達偏偏就係要扭曲到變成只有wym才是正確
與其話乜野係本土,不如話乜野唔係本土會容易啲
中港兩地從根本利益上發生衝突
唔多敢屌中國同中國人既,例如大灣駒,一定唔係本土
唔反仇=益友
之前仇仔未直播開火前講野都正常,係直播緊見到堂主啲 cap 圖就跳掣
佢咁既尊容,仲搞視像直播影住佢個樣
多my radio幾百倍,my radio平時10個人以下
10個又誇左啲,都有幾十人聽既。
好撚倒米
其實仇狗好撚on9
聽佢頭一個鐘左右時間
都唔係就番堂主果兩篇野意有所指黎屌
而係俾佢摷到佢圍爐group啲野黎屌
我第一眼睇完啲cap圖,心諗:咁又點

而而家仲俾仇狗spin走左毓民點解有兩套標準既問題,呢個問題到而家都係冇人反駁到,而家變左屌個人恩怨(未聽落去,聽到疑似醉酒佬到,聽埋至知有冇)、搶話語權(構唔構成搶都未知,本土派唔撚係毓民一人架喎)
講得本土就係香港人/香港利益優先,但一國兩制之下一定係中國先於香港。咁點樣可以係唔搞港中區隔(港獨)或者維持一國兩制之下可以香港人/香港利益優先?其實係無可能。
是但啦 佢得個2,3千益友出黎選都係pk
政治生涯已完? 點樣完法

只知道琴晚場演講show 屌打哂所有反仇point

史詩級既表現 令所有販民 撐盧 落荒而逃

仲有炒燈既反仇 成晚影都唔見 聲都唔聲下

Simon是否呢到既反仇
唔係話大灣駒駁曬嗰啲留言,只係我覺得堂主嗰句其他非港獨就唔係本土表示好反感
實係屌打晒啦
益友對仇思達搞雙重標準都唔介意,他朝有日出手屌wym你地都肯定大聲叫好啦係咪?
你反感唔撚代表佢屌得啱
個個都好似堂主政治智慧咁高咩,我就睇唔透喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞