其實大灣駒政治生涯已完 (2)

1001 回覆
98 Like 22 Dislike
On8當年就係咁樣ko饅頭雄
是其是(只限毓民),非其非(為大局忍住唔講)
大灣駒條仆街又當睇唔到嫁啦
一係就spin去話佢有容人之量,唔同立場都可以合作。
乜而家仇狗咁鍾意叫人出黎既,好似熟口熟面咁喎
佢當日屌梁國雄稱呼人地做蛤蟆
依家就戲稱人地做盧氏井底蛙
根本佢兩個都一鳩踎
人哋梁國雄起碼都有人識做個議員
壽司達一心想做議員, 搞極都上唔到位,仲衰過梁國雄
堂主講d野其實冇撚錯
堂主又唔係大灣駒咁講 叫人送死 又冇縱容人做犯法行為
港獨現階級不得民心當然未可行
大灣駒但而家就抹殺所有可能性
講港獨就一定係鳩up
咁馬克思有冇搞過革命?馬克思都只係講共咋wo
咁d共產國家點黎?
舉個第個例
9吹幾十年歷史唯物主義資本主義收皮共產主義來臨都無實現過,仲要倒番轉行
仇思達在盧斯達上 D100 時一早就想清算盧斯達玩人格謀殺潑污水,只不過仇思達先向林匡正埋手試下水溫

即是面對既有秩序受破壞的時機,例如甚麼支爆,支那解體呀 ~ 香港人敢唔敢乘時而起,唔敢嘅咪繼續做支那嘅奴隸囉 ~
其實仇狗搞咁多大龍鳳,包裝到自己咁靚,其實咪就係屌人反毓民

喺仇狗班人眼中,屌毓民就係原罪,不論係公開屌定私下屌,話唔定遲下自說自話俾佢聽到都攞得黎屌,唔關攻擊毓民係有冇point事,就算有point都扮聽唔到睇唔到,咪即管幫毓民辯護下囉

班人啲質地同熱狗差唔撚多
有一部份根本係同一批人
班退熱人士總要犯重複嘅錯誤
佢大灣駒都痴撚線嘅,政治人物呀,評論人呀,根本係可以接受任何媒體的採訪,專訪,呢個亦都係西方文明世界約定俗成嘅規矩,當然你可以話,侵侵自己都杯葛 NY Times,CNN 啦 ~ 咁呢個咪就係侵侵不受美國主流媒體歡迎嘅原因之一囉。

政治人物唔接受某些媒體採訪,係要避免果 D 媒體扭曲,剪接自己嘅說話,而唔係認定某 D 媒體係匪媒黨媒,所以唔去囉 ~
佢嘅意思即係獨=本土,呢層我同意。
咦?咪住先!毓民唔支持獨立喎,咁佢咪即係話毓民唔係本土派?

我個人覺得幫得韓國魚洗太平地嘅,已經唔算係本土派囉 ~ 至於連韓國魚入中聯辦都要同佢兜,你碌撚當初點樣批評民主黨走入中聯辦架? 仲搞到人社分裂,本土派對民主黨走入中聯辦,唔係已經有共識咩? 就係走入中聯辦嘅政治人物,都係仆街冚家產,除非你話入中聯辦冇問題囉 ~ 但係咁講嘅話,毓粉咪做咗八年儍仔?

至於唔支持港獨嘅,就唔算本土派,咁范國威咪就係反對港獨,自稱健康本土囉, ~ 你又覺唔覺得佢係本土派?
事實上本土派定義根本好模糊
仲愈嚟愈多人走出嚟各自演繹一次
連TreeGun都話自己本土

我理解佢意思可能係話
本土派係主張香港優先同港中區隔嘅人
如果真係支持呢2樣嘢嘅
照道理唔可能反港獨,最多係去到唔鼓吹
因為港獨正正做到哂2者
換句話講,獨派係本土派嘅一種,本土派唔一定係獨派但反獨嘅一定唔係本土派

所以堂主先會認同(最少冇駁斥)gp入面另一個人講嘅「本土未必一定撐獨」、「本土但反獨,同飯民無分別」,以及提出要「分返開「反泛民」和本土派」
而我估佢都係因為覺得毓民同大灣駒反獨反得愈嚟愈嚴重(特別係大灣駒
先至搞到大灣駒咬佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞