[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
自膠
自膠
tf新盒未入手 但舊盒唔太好用
新盒舊盒喺106個post我同另一位絲都有講過啊
最近望緊粉餅 有無啲無咁傷皮膚既推薦?
Covermark 的有無人用過?
想買光面透身唇膏買g rouge好定coco flash 好 鐘意橙色紅色
coco flash啲色swatch同上嘴都幾大分別
因為你素唇色會透左出黎影響到顏色 最好真係試上嘴先好買
我買左#91 swatch個陣係淡淡地既少女粉
買左之後搽上嘴變左桃粉 某啲色仲要有少少偏螢光
不過使用感受就還好 無話會顯死皮又唔算假潤 同唔洗搽幾十層先有色
但覺得市面上有唔少比佢更平又做到同樣效果既選擇
膚況唔好嘅時候就會用bm
其實guerlain小燈泡同其他line有咩分別
有無人用過可以比較下
本身都有興趣買coco flash
見呢排啱啱出 周圍都唔齊色
諗住遲吓先買

如果螢光色就

嗰時opera05一上嘴驚為天人
補完之後變咗螢光嘴
到而家都未搵到一支岩心水嘅透亮型橙色唇膏
又唔想用液體lip tint
都唔知買咩牌好
Rouge g唔透㗎 都幾實色下 應該唔啱你
想要透可以睇下chantecaille lip chic
如果唔介意韓牌既話應該幾多選擇 外國好似唔太興搽橙色所以日韓應該多啲橙色既唇膏
所以其實我本身唔太好呢類唇膏 因為覺得好多啲色都太自然/螢光色
純粹係因為太妍我先買枝同款
你住嗰到?有無效果?
我都有啲洞洞 係之前聽芊芊講用針吉粒瘡 搞到變咗一個小洞
origins
台中讀書
效果好好
不過會打到出哂血
夏天用ok啊
混油肌平時用開origin橙色個隻cream
呢幾日覺得有啲lup
大家有無清爽啲嘅面霜/gel推薦?
暫時見Caudalie sobert同clinque黃色/透明好似幾好咁,有無絲打用過
唔該你
有冇人想夾幸福肌個粉刺代謝精華?
ezskin包膠 勁長警世文

真係要俾返個正皮幸福肌
用咗油不得你真係好work好控油
我平時出街要補3-4次妝 因為油到頂唔順
而家可以hold到全日(朝早8點-7點)
淨係個鼻出少少油用紙巾hi下就無咗
超開心
不過我有轉碎粉,本身用muf而家轉咗第二隻
但網上啲人話muf同呢隻控油度無咩分別

應該因爲油不得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞