[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
係咪咩natural radiant透明玻璃樽嗰隻?冇記錯我好似就係比佢tum咗買alaska 黃到痴線 我等陣搵返佢出嚟先
Ifc果間都係 我話咁麻煩唔洗啦 佢仲係咁sell
我都中左伏 歐版nc15 勁黃勁黑

有無絲打用過呢枝野 覺得值唔值咁貴?
見網上d人講到愈夜愈靚咁好似好勁
我係乾肌 黑眼圈深 唔算多野要遮但都有d紅印咁 搵緊夏天用既粉底
原來而家賣化妝品興賣你兩枝叫人溝色
痴線
一來溝色比例好有機會次次唔一致 一來深左一時淺左
二來又花多左時間
三來買一枝搞得掂的話點解要買兩枝
冇隻啱色不如買第二個牌好過啦
呢個世界咁多品牌
係牙膏形支velvet matte skin tint
佢款cushion好似又係咁分,之前睇過有review話淺一度太白,深一度太深
太得閒數下佢有幾多色度
原來美國果邊枝裝有30隻色
圓罐得16隻
今時今日出的話實畀西人屌死 (例子:J*出遮暇30隻色一樣畀人屌)
Sf真係平好多

另外梗係覺得香港專櫃唔齊色
有冇絲可以證實下
我覺得係
有質素好多 買嘢安心d開心d
去高檔果d服務更好 (eg cdp)
夏天又到好易出油
大家有冇好用base推介
其實J*以一個indie brand嚟講出到咁多色好勁
仲要係遮瑕產品而唔係粉底,始終普遍人對粉底選色會再嚴啲
好欣賞佢對自己啲產品設計咁認真
係啊!!比例唔啱真係遮唔到 買咗返去冇一次調得啱過 班ba真心冇良心
我唔係見有絲打咁講
我都唔知呢個係銷售手法
等我仲on99以為真係無啱自己色
同埋朝早返工無可能慢慢溝色化妝
好想買埋圓罐返去試但對nars真係冇咩好感
但係其實落到個櫃就信佢哋係專業㗎嘛 咁多隻色好難自己睇到邊款啱再試 我都估唔到講完原來呢度咁多人都比ba伏guov
Diu 我去朗豪坊個間又係
咩無一隻係你既色,要2枝mix埋先遮到
原來而家賣化妝品興賣你兩枝叫人溝色
痴線
一來溝色比例好有機會次次唔一致 一來深左一時淺左
二來又花多左時間
三來買一枝搞得掂的話點解要買兩枝
冇隻啱色不如買第二個牌好過啦
呢個世界咁多品牌
我唔係見有絲打咁講
我都唔知呢個係銷售手法
等我仲on99以為真係無啱自己色
同埋朝早返工無可能慢慢溝色化妝
但係其實落到個櫃就信佢哋係專業㗎嘛 咁多隻色好難自己睇到邊款啱再試 我都估唔到講完原來呢度咁多人都比ba伏guov

揩錯keyboard sor
但圓罐好好用 唔干同埋好long lasting
上selfridge 買啦 平勁多
nars d ba 係畫西西地
上次我同frd 去試唇膏 我地都未話要 佢就當我地要keep 起左
到埋單我地要一支 佢仲話 mud 另外果支唔要家
用過Ipsa個遮瑕,佢教溝色用,煩到死,日日都溝到唔同色
係我練習唔夠
我都係啱啱先知
睇到火火地
搵左d方法畀買錯色嘅絲打睇下補唔補到獲
希望你地啱使唔使浪費

1 改變用途,用嚟做contouring /遮唇色
2 溝moisturizer 好似話會淺色d 或者溝防曬
3 用淺色嘅碎粉”come”住隻遮暇
(頭盔:二、三未試過)
Mac 15% off
混乾想買佢支控油primer 有冇絲打用過?
唔係練習唔夠,係真係好難每次拿捏得啱啱好
情況就好似lip palette,每一次都會溝唔返上一次既顏色
圓罐用左年幾兩年仲未用完
好想試新野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞