[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
[member]用左一個星期想分享下新出枝foundation既用後感本人混合肌,容易泛江,依枝粉底texture比Lancôme tient個枝會厚啲,但薄過DW。保濕度依枝我覺得有驚喜,兩邊面唔會乾而coverage都遮到8成(我鐘意用掃打底再用bb加強遮印同班),我用佢上飛機落機兩邊都冇抽乾同班駁妝感,最滿意佢下巴同上唇位唔淨粉
重點黎啦,我見有人話依枝會暗沈但我想講我用左成日隻色同我上面個下都維持到90%,上完面過一陣會有一下錯覺暗左但過左一個鐘出油隻色又變番岩岩上妝而用左成星期都冇因爲佢而生粒粒上妝第瑋下有啲焗,出左油之黎就好貼薄。總括黎講我幾鐘意,但唔鐘意texture偏厚同上妝個下有啲焗面既就可以pass[/member]
有冇絲用過the organic pharmacy?
Sephora確定左8月係ifc開
但香港果隻先好用喎
希望多啲brand揀
我之前推個隻係歐美版之前係美國買
遲啲都諗住係sf買算 上網睇亞洲版好似無我用開隻色
香港係亞洲ver 黎架
請問打co2 laser除咗收毛孔外,係咪可以令到面色白淨啲?
利申:面色暗啞同黃....
琴晚做完第二次 (2/6)
都有些微成效
不過過程會幾痛下(打緊7w laser)
會紅到成個關公咁 紅一個禮拜左右
試做過pico 不過皮又唔甩好似冇咩用
上網睇co2 應該係對收毛孔黎講最有效
但應該唔係幾次就搞得掂既事
做過兩次 唔多覺有白過 應該冇用
絲搵其他方法啦
co2打高能量磨皮咁先會有用
pico同一能量下+有用鏡正常係勁過co2
我打左3次discovery pico對毛孔好明顯
不過打到出哂血
有無用過ezskin 同 dr wu (溫和版) 杏仁酸 嘅絲打可以講下邊款啱乾肌多啲?
7w 叫唔叫高能量
順便整理返
之前影眼妝用單反有影到皮膚texture
高清過你上youtube睇乜鳩打laser皮膚好左1080p既片
打左2次已經好明顯
平時po眼妝唔會po面啲凹洞同眉心出黎
真。爛面jj
凹洞位有另打ultrapulse,pico就全面打有加鏡

如果唔介意有5日左右downtime(結蕉、頭3日紅過關公)真係搵專業醫生重手地打會有效果好多

btw book左星期五去搵邱品齊consult下
佢都有up部機
我記得呢到有絲打好鐘意佢
有冇出血
至少出水先算
不過要睇部機係乜
同你係咪搵皮膚專科醫生打
咁應該唔係啦
7w已經痛撚到我出哂眼水
係美容院做咋
皮膚專科太貴比唔起
冇敷麻醉膏?
我以前係美容院俾左萬7打6次fraxel 1550
冇料到
我係台灣講緊算貴既專科醫生到打都係港紙萬5左右仲要效果好好
個錢值俾好多
ps萬5係3次pico+up
有敷 但都痛
想請問如果去台灣打要幾多次?
萬五係幾多次?
謝絲打
佢單次pico好似係
我萬五係個凹洞療程打3次
有up所以係貴啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞