[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
Ad+新出個兩樣野好吸引好想入手
油肌有啲想試橙色個支
我買左個set
我買左Toner set + 卸妝gel 送 左防曬 3樣嘢 $690
double wear 嗰圓型粉餅 好似無乜人推 可能係香港無得賣同都有一段歷史 但算高coverage 又持久真係幾好用 用粉撲上全面都唔厚粉 上面係matte 但出咗油之後都有啲奶油肌感覺 呢排用咗粉底液(three滴管)後攞黎當碎粉用真係加強咗個持久度10個鐘都仲好好睇睇
我淨係買toner set 送paper mask 1塊+skin solution sample
可能敏感/隻鏡污糟
試過污糟自己唔知要用特別眼鏡水洗(普通唔得)
隻眼成日出眼屎好核突
唔知點解會直覺覺得同污糟有關
但一換隻水真係即刻冇哂事
早幾日先講唔買coco flash
今日諗住去望吓
點知就買咗返嚟

本身都係睇nude色 明明swatch圖好靚
上手又麻麻
不過上嘴色差係真係幾大
最後買咗76號
上嘴就係一般日系唇膏嘅水潤粉嫩色

淨係買咗支唇膏 ba都幫我登記會員
仲送咗set sample

順便一提
去咗海港城睇CT唇膏 男BA勁好服務
試咗上手好想買
不過趕時間走
所以冇試上嘴
而家stoned rose bond girl walk of shame都燒到hum hum 聲
絲打係咪去屈人市買都會有依個優惠
本身今日出街想買 但行行下勁大雨
都係決定上網買 好似有平$50?

兩set都想買 不嬲都用開佢個落妝gel 同淨肌精華隻gel
想問下買咗make up forever新粉餅嘅絲打你哋塊粉餅盒底部係唔係都係無招紙,全黑連講係咩色號都無?
得紙盒有寫
[/quote][/quote]

而家已經對佢地唇膏念念不忘
如果今日有試上嘴
都應該買咗

我有label啊,但我係日本買
唔係啊...得d大鋪有,佢地ig有寫
我去德福個間拎贈品防曬要問店員
你喺escentual買嗎
我就係好奇點解會無label我見之前香港買嘅碎粉餅都會有張細label㗎嘛,個紙盒一開封就理都無理掉咗,驚日後唔記得自己買咩色號
試下挑起個粉芯望一望
pan底可能有label
係呀
絲打咩肌?留名評價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞