[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
我轉左用粉狀好耐
始終暗瘡油性肌
最近日日都用Mufe嗰塊粉餅
脫面毛用呢隻

用左好多年一樣鐘意
本身試過好多其他唔同嘅剃刀
都係佢最好用
香港log on應該有
我都有俾mufe sell買2隻色 但係我覺得單用真係遮唔到 眼底真係灰咗 眼圈係要用橙tone打底先
其實可以叫佢試上臉試咗個效果先 唔得咪唔買
用完覺得冇用
我覺得粉餅好似好易甩粉溶妝咁?
同埋我易出汗 好心大心細
好複雜下
學到嘢了
唔該晒絲打
咁我冬天可以考慮下 你覺得佢保濕度點呀
我有時冬天化妝浮粉 用addiction同rmk最保濕果枝都會 但大部分時間都ok
我都係基本護理程序,用埋佢個base+粉霜,覺得保濕好好,完全唔會乾,冬天真係冇咗佢唔得
因為依家呢個天氣真係用唔到,所以諗住試埋佢圓筒粉底液,朋友試過話一樣咁正,不過透薄d,要用埋遮碬

利申:自從上年冬天喺日本買咗cdp base+粉霜後變打手
夜咗有暗咗,補返粉餅就掂
遮瑕除咗擠完暗瘡個啲位遮唔到
其他完全ok
心郁郁想買
九成都係
好靚 又燃起買唇膏既心
冇問呀 廢是問啦 好似都入左4 50枝
btw 一睇就知係傳銷 一定唔會做
粉底液要去到double wear咁先會持久過粉餅
粉餅有樣好係甩完補都唔係7
粉底液一甩就點補都7
你可以去試上面睇下先 唔洗即刻買
唔控
粉好幼
blur毛孔效果幾好
上面冇色

想搵控油碎粉試下priori
我用過不下十隻socall”控油”既碎粉
係佢最控
而且加skindinavia會再last好好多
感謝!!果斷放棄make up forever 即刻入手priori
Btw 多謝workbitch 絲d意見 上黎問親好多時你都答我有d嘢真係油皮先會明
因為我都係油皮
真。油皮係連普通中性/混油肌覺得ok既野都完全冇feel
乜sofina primer係我身上完全唔覺得有控油過
如果要出去成日
化妝有時間就bake埋,會好好多
但bake既碎粉係要唔控+幼既
我就平平地用rcma
之後用setting spray帶走白粉feel就得
好鐘意mufe碎粉但唔覺佢好控油
白色上面冇色 你要對大光燈既話我唔敢包
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞