[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
應該有 見Mac hk嘅ig po過
係selfridges落左單運緊過黎 見到呢個comment先知有分歐洲版同亞洲版
唔怪得價錢差咁遠

我諗佢啲色其實可能唔差太遠
所以我用開nc20都想轉淺一兩度嘅色,就係貪佢淺極都唔會中伏兩節色

係呀 睇人地一邊臉係nc15 一邊係nc20
我覺得冇咩分別 係nc15個邊好似明亮少少但遮瑕就冇nc20咁好
a little tamed 真係好靚啊
新出果支stay curious又係靚
淨係聽講歐美版唔係skin balancing complex無咁控油耐汗, 但唔同色真係第一次知
琴日睇avengers 4 喊到下眼影都甩晒
可以測試下咩化妝品係100%防水
上眼線用uzu甩咗啲
下眼線addiction眼影甩咗7成
係得支dejavu mascara
上下眼睫毛一啲都無溶到
粉底用mac studio fix+
無用tissue抹眼淚由佢流落面 都係無溶到
想問下各位絲如果想買深色粉底做shading一般要深幾多度先岩岩好?用緊 mac nc15
講起防曬 黎緊都係去旅行預左要補防曬 諗住用防曬噴霧噴身
但如果面化晒妝 係咪可以照用防曬噴霧補?會唔會溶妝架
同埋有冇邊支推介
我都係selfridges 買 我frd 買nc10 就唔係差好遠 我買nc15 黃到變黃膽病
same here 但mufe y215會白少少 nc15自然啲
Sorry 絲打們
想請問一下如果想買保濕paper mask
應該有咩選擇
因為黎緊會做co2 laser收毛孔
做完又紅到核爆 同埋會幾乾
所以想敷足幾晚補一補濕
睇左懶人包既面膜篇但冇提起
利申:巴打
夠潤又低刺激可以試minon
唔該哂
等你包膠co2係咪真係收到毛孔
係reddit見到個post係個巴打成日擠暗瘡
點知變左好多個肉瘤唯一方法係做手術cut左佢仲會留疤
睇完即刻唔敢再搞自己塊面
宜家已經有少少凹洞
如果手多多擠到變佢咁真係想死

慎入
reddit post
https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/bifjh7/personal_pics_why_touching_your_acne_can_come/?utm_medium=android_app&utm_source=share
https://m.imgur.com/r/SkincareAddiction/w3YuGZI
有係絲打用過visee呢隻眼影見啲色唔錯心思思
有pk-2 都幾顯色 粉又幼
我覺得幾抵用
唔該哂絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞