[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
Wa幾正喎wnw又平,你喺邊買㗎
nyx loreal group不了
你係咪escentual買 想問下係咪要寄英國再buynship集運
想問下你本身有無眼紋

我本身有眼紋唔可以用太rich / 太乾的遮瑕
make up for ever 我試過佢舊果款HD 遮瑕
勁卡紋

唔知By Terry / Nars 會唔會好d
我會帶本身用開的碎粉掃, 胭脂掃, 陰影掃, 鼻影掃
眼影就用眼影盤內果D 棉棒

覺得呢D Travel set 既掃無咁好用
想問下鼻影掃有無推薦
心水有make up for ever 140 / MAC 果一支唔記得No. 應該得一支
有無人可以教我點睇樽身分肌底液同精華
225係黃啲
215就白少少同neutral啲
除非你好黃/好多泛紅
唔係既話可能215會啱啲
我係台灣買
一直用開bridal
睇Wayne Goss佢話其實冇太大既差別
肌底液gimmick黎
睇成分+摸下內容物估formula頂多係知用既先後次序應該點分
唔該絲打
我係泰國買架每次去都掃幾盒 一盒都唔洗hkd50
佢呢隻遮瑕盤唔同地區唔同配色 台灣屈臣氏賣既好似係紫綠黃配色
香港既話可能要睇下啲格仔有冇
以前用開保濕primer多
beauty maker, lm, muf, sofina, shiseidi都用過
近排想揾支修飾到膚色+皮膚紋理既妝前打底,有冇絲用過可以推介下
tatcha silk canvas primer唔知有冇絲試過?
姐係都可以統稱為精華?
曼谷邊到有wnw
新手想買冇動物測試嘅陰影粉同遮瑕掃
暫時諗緊elf同wetnwild或者colorpop嘅陰影粉
RT嘅遮瑕掃
仲有冇其他推介
Waston有
唔該workbitch絲,bridal係咪dewy finish
想搵款matte finish
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞