[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
幸福肌抽獎
會送訂單一樣既野
大家記得去睇下可能會中左
混油肌
用sofina + ettusais oil block base 打底
用RT蛋加fix+上studio fix fluid
定妝用mac blot powder加mufe uhd粉
可以hold足全日
有時feel到個妝溶溶地 照鏡其實無乜嘢
邊到買
我係cult beauty 買

但我有個問題啊 就係岩岩仔細睇返其實真係唧到出黎既黑頭並唔多 但就好多黑色點點
唔知喵絲知唔知我講咩
唔該曬
有無人次次去買粉底揀顏色都會比ba呃?
原本買完諗多陣話想去換暗一隻色 個ba同我講呢隻色最岩你架啦再暗會太黑 返到屋企一用果然係同頸兩隻顏色
買之前唔係應該會幫你係下顎線試色?
佢淨係幫我試手
同埋有時商場d燈光會搞到自己睇唔清d顏色岩唔岩
唔係好肯定
即係有啲黑色點點好似黑頭但又擠唔出?
我間中都會 好似黑頭又無嘢出嚟
我會擠唔到就由佢唔夾硬嚟囉
同埋如果想擠清啲可以買盒凍膜
eg dmc凍膜
用佢敷半個鐘啲黑頭會浮出嚟 易清啲
我成日都用dmc凍膜清粉刺但黑頭就唔肯定有無清到 敷完會有好多白點出來 之後拎枝野整走佢地
我都係有時d燈光又黃又暗根本睇唔到岩唔岩色
唔知咩色先岩自己
我有limecrime個盒 幾好用架好blinding下 雖然摸落好粉,但上面都靚 但佢格pink就未必個個都啱日常用啦 因為佢粉紅光都幾明顯, 如果返工化就唔係人人得嘅 佢個光可以build up嘅
不過我用過最blinding應讓係JS > Fenty
too faced個盒7彩highlight撚過上手無咩特別, 個時同fenty比之下就買左fenty
CT望落大路色 可去櫃摸下先 記憶中係自然d ge 但深色個格未必用到 要曬黑d先得
如果你要自然我推LM個盒
利申: 高調highlight中毒者
其實唔係好識揀色色盲
絲打邊度買?有貨?
Tarte應該黎香港開鋪見jobsdb佢請緊人
我明有d色就黃 有d又橙 又紅
上到面又唔識睇有無灰左暗左
你地揀粉底係咪都會揀白d 試過揀好貼近自己膚色既粉底一暗沉就仲黑過本身既膚色
我會揀白d 覺得買白左會易搞過買黑左
我都有用開Annie’s way隻凍膜架 但已經用到有當初第一次用咁神咁
定還是要用密啲?
絲有冇用過Annie’s way啊?想8卦佢地有冇分別
我都唔識,之前比bb ge BA昆左買左唔arm色又變黃的粉底,仲搭左支勁貴的保濕精華,自此之後我都係用返一直用開的牌子唔轉了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞