[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
仲諗住等粉餅就係香港買 唔洗係escentual到買
雞欣真係
其實muf不嬲都係成set咁派俾啲kol㗎啦
不過明知雞欣咁都仲不分青紅皂白話support佢真係幫唔落
我覺得乾過nars
利申 nars 都覺得乾
好想搵支唔乾嘅
好用啊!
用過無數咁多枝遮瑕之中暫時佢係最好用既
唔乾唔卡紋 高coverage 唔算難推
但千祈唔好聽ba講用兩隻色去遮黑眼圈
會好厚粉
Agger 唔乾好推 又遮得好
不過我有買2枝一齊用 我又覺得ok 覺得一啲都唔厚
Nars仲乾喎 你應該換下eyecream
最近黑眼圈越黎越深色
有冇咩brand嘅peach色corrector比較無咁乾?
Stila correcting palette唔錯幾方便5隻調色膏加兩隻色嘅粉餅比你set咗correct嘅位先
包裝好靚
見佢個concealer 幾薄幾smooth
好想快啲買到
謝謝大家今日入手先
睇你想要咩效果
控油既話冇乜粉餅做到
因為控油既粉粒成份擺落粉餅會妝感好核突好厚同乾

但你只係中到乾肌
個妝又唔係易溶
日常唔係要好精緻既妝感
用開普通唔多控油既碎粉
其實碎粉/粉餅係你身上冇乜分別

想精緻啲
用返碎粉buff個妝會靚少少
毛孔會blur得好啲
之前比呢度啲絲打燒著咗 買咗支guerlain rouge G ,係3號色 係我用過最好用嘅唇膏 比dior更好用呢排佢出新色 睇中咗N04 係啡tone奶茶色 一直好想搵呢類奶茶色想問下有冇絲打買咗 爬咗好耐文都好似唔見有絲打講呢隻色 如果係我睇漏咗麻煩屌細力啲
同埋想買givenchy禁忌之吻系列嘅N11 但手頭上好多呢啲爛番茄色有冇絲打有呢支可以評價下 或者推介下其他色純粹見佢包裝靚好想買
上個post #612
有機會你個眼圈好似我咁唔岩用橙色 可以試下用粉紅色corrector打底 我打底完再上佢呢隻遮暇遮到9成
Ps我買個時無買埋佢ba推介隻橙色結果被黑面
實物望落去⋯有啲膠
好易溶妝都係要用碎粉既?因為成日出油 咁係咪要用返啲保濕碎粉 底妝之前再做多啲保濕
Btw workbitch絲 想問下因爲我之前爆左輪倉好多暗粒同痘印 係咪可以用杜鵑花酸?仲有咩可以用?因為我見到有隻精華係h2ma 200%EGF 話可以改善呢啲問題 心郁郁想問下你意見
頭先想覆上個post問TF圓罐粉底用後感個位絲打但個post 1001咗 唔知個位絲打睇唔睇到
我上個post#624有分享過呢支用後感㗎
混乾無後悔
感謝絲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞