[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
我都想知佢幾時再做sale
有好多野想買
咁啱我個fd係我身邊
我燒左佢買 佢係用245我就225
俾個swatch你睇下
但去外國讀書應該都用到sf+咖
真係㗎可以換做外國地址?
Thanks絲打
係呀因爲你可以次次唔同地址
我同幾個frd夾 個個都用唔同地址
我眼底都好鬼乾 成日乾到有格仔紋
用過幾隻eye cream都無乜大幫助
啱啱係淘寶買左枝眼部按摩棒 一粒鋼珠嗰d
用左幾日唔知係咪心理作用覺得係有d幫助到吸收
D格仔紋淡左
同埋朝早用冰冰涼涼幾醒神
如果我nc10用225會唔會太暗 用緊muf黑盒cushion225都覺得有少少暗
會帶平時用開嘅掃,買過mini size都係唔鍾意用,太細支嗰D唔好揸
買過一set ecotools掃有埋個case,唔會壓扁

圖是google的
想買家用微針滾輪 ,有冇絲打用過
睇完 勁燒
未用過但聽fd講過 佢話呢啲家用滾輪好易碌出貓牙定係貓爪 (唔記得左叫乜)
因為啲針碌住去係斜斜地咁入 傷口會大啲 血都會流多啲 復原時間都耐啲
聽完佢講之後覺得有啲恐怖所以有印象 佢話玩完一次都係死死地氣去返出面做電動微針
我有係幾年前自己做過同幫ex做過 要消毒得好乾淨 一支滾輪唔可以用多過十次
要買co2 mask 同好靚既精華
一邊碌一邊滴精華

我個時碌既係0.5cm 長既碌
痛到仆街 你只要小心d 唔好碌碌下扯到佢就唔會有貓瓜痕
睇下你想要咩效果 收毛孔無乜用 去暗瘡印同疤痕 凹凸洞都ok 同埋的確呢種滾輪個傷口係大過電動微針
不過其實傷口都仲係好細 做完頭3日full co2 gel mask 一日兩次 唔可以用生水洗面 然後full 完mask 後一得閒就搽精華等佢吸收 頭三日好重要 d 精華好吸 會跟你d 傷口落到皮膚深d 既位 所以小心買mask 同精華 之前大約一星期左右好返
呢一個星期要做好防曬
然後好似一個月先可以做一次

你唔可以好輕力碌 要用陰力盡量碌先效果好d
唔忍得痛既都係算數啦 我個時有搽麻醉藥都feel 到好痛下
我ex 做咗幾次效果好明顯 d 暗瘡疤痕個d 去咗好多
我做黎諗住收毛孔就無效啦

自己做既話要注意既野好多 清潔衛生 消毒 麻醉 精華 mask 手勢......etc 最主要係衛生呀
入手左21號 想買埋40號 大家有冇人有買我見佢加埋40個橙色遮得好完美,橙色遮暇有冇平價代替
有小小想買個橙色40號 遮到好完美,但又覺得260買支橙色好搵笨
絲打好有心機 不過估唔到微針對毛孔無用 仲諗住出去做收下鼻翼啲大毛孔添以前手多擠瘡搞到啲毛孔粗哂
呢個價用黎齋打底又真係爭少少既
不過個ba幫我試個時落左橙色40都遮唔哂btw我用20號
突然醒起nyx應該有平價橙色?260真係冇咁富貴你好黑?好深淚溝?
我偏白 淨黑眼圈無淚溝
佢同我上完隻橙色之後成個眼圈橙到之後再上20號都遮唔到個橙眼圈我個frd係隔離笑左好耐
我之後返去自己用wetnwild粉紅色打底係 好 好 多!
呢盒四色野真係超抵用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞