[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
omgggg要買要買
想請教下如果滑石粉唔會堵塞毛孔 咁點解啲人會追求/標榜talc free嘅?Btw我記得好耐之前啲人話lm係有,不過唔肯定係邊款碎粉(好似係for唔同皮?)
呢個係佢最好賣嗰款
有啲質感係得talc先做到
因為baby johnson爽身粉主要成分係talc
有單新聞係個女人用左係private area唔知幾十年然後有卵巢定子宮癌
走去告baby johnson賠左好多錢
之後就好多人驚左talc

不過有幾個問題係
1. 日日用, 用係private area有黏膜既位
2. baby johnson用既原料level有幾純,價錢上都反映到
3. 連續用幾十年
正常碎粉頂多用少少
而且用既時候閉氣
正常就冇乜野既
有concern可以揀唔用
我都覺得好好用 係日本買一支 台灣買2支化妝水同1支milk
我之前都用過嗰隻translucent
用完唔知原來都可以用來bake

雖然佢好大罐,但個價位拎去bake都有d痛
咁真係要試js嗰個
$22 10g 又talc free
試!

計埋唔係talc-free嘅products...baking用控油嘅碎粉好定係唔控油嘅好?
呢隻好似俾人話唔好用
如果用silica咁同mufe hd powder會有少少相似
唔控既
除非你中東油田
近排想買HIGHLIGHT...唔知邊隻好....
睇中
1.

2.

3.
[imghttps://i.ebayimg.com/images/g/9w4AAOSwmaJb-bel/s-l300.png[/img]

唔知邊隻好.....樣樣都想買
有無用家用過可以比意見?

補上第3幅圖片..
近排想買HIGHLIGHT...唔知邊隻好....
睇中
1.

2.

3.

唔知邊隻好.....樣樣都想買
有無用家用過可以比意見?

幫你整返第三幅圖個code
不過我無用過呢三隻
大家有冇咩護髮素推介
漂完頭髮之後勁草
佢呢個系列好似好多色都好靚
堆nude色都好正
想問下有冇啲温和啲既方法去黑頭?
發現個鼻而家都幾多黑頭下

乾肌
覺得用暗瘡針清完再濕敷係最徹底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞