[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
白既話可以試埋7號色添呀!比6仲淺,係MLBB。
nude我又唔覺,對我黎講都夠紅
依加先見到
我之前睇醫生係係香港睇呀
不過食左一陣藥就冇食到
食完覺得好腫
skincare係台灣ezskin個網買
要用集運運返黎
佢本身都係皮膚科診所出嘅skincare黎
ps 我睇個間唔係皮膚科黎
只係有皮膚科文憑
我諗咁都有影響

本身買黎都係為左bake
外國嘅唔知,但根據我購買香港sephora多年經驗,幾時都係最多八折咋
利申:買到做埋金卡會員優惠同黑卡一樣,最多早人一日開始sale
唔該曬

我之前都睇過兩個醫生,都係有皮膚文憑個啲,非專科,食緊藥嘅時候還好,但一停藥就打回原形

我依家試緊幸福肌,希望有用
如果唔得就再試ezskin
用咗幾日幸福肌暫時感覺良好
今日去左尖咀TOO FACED counter睇個鑽石HIGHLIGHT真係好靚...好想包色.....
本身都想買,但怕左shipping
sephora hk 係咪有一年滿1600就4折? 但之後就無見過
Ship過咁多次都冇事哈哈,真心冇講到咁差
唔放心咪貨到付款囉
佢成個peach系列我都想包哂佢 香港同上網睇個價又唔算差太遠 好吸引
加油呀 要皮膚好真係要長期作戰
不過睇ezskin個醫生講
要粉刺全部代謝出黎要at least 6個月時間
所以用咩產品都好
都要比d耐性慢慢黎

我之前係成日轉products用
睇完佢d文會安心好多唔再買野
https://shop.ezskin.com.tw/blogs/陳皮靠腰1-10集
睇muf ig見到 個新粉餅4月24係德福店先有
其他舖5月1先有 絲打們唔好摸門釘
想知除左rcma仲有冇其他碎粉適合baking又冇滑石粉成份
Laura mercier 啲人都係拎嚟bake
不過我唔知有無
js新嗰個
係talc free
LM都係有talc
我求其用innisfree 夠平
Rcma有滑石粉架
其實遮黑眼圈係應該用同自己膚色差唔多既遮瑕定係要根據黑眼圈深淺去調整?
我本身皮膚算白係黑眼圈超深 用完校色遮瑕再用膚色遮瑕好似有d變灰白 但用深色d又會好似顯得黑眼圈仲黑

佢聲稱係talc free
仲有cover fx都係talc free
Nars 有冇?
d 色好靚呀
感謝絲打swatch d色
超期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞