[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
頭先經過金鐘去左too faced counter 試左highlight,本身諗住即刻買,叫左個人幫我拎,但他話serve緊第二個客叫我行個圈先,行完之後又搵唔返個ba, 而企喺counter的人又係叫我等等先
其實我都只係買盒野姐,都唔知搞咩要等咁耐,最後嬲得制走左,上網買仲有折tim
比以前黃左好多 有冇美白產品有效(丸 敷 搽 乜都得)
有日日搽防曬 訓夠8hrs
要!!!想睇!!!!
傳說中嘅貴婦粉底
手邊有粒H100 覺得乾到仆街
隔離POST好似有人講H系列會比較乾 S系列會比較濕潤
不過覆蓋力真係好撚勁 但唔可以用於大範圍 會容易顯毛孔
前日用屌佢老味果撻毛孔出晒黎放風好似等插秧咁 遮眼下仲要乾到出眼紋 年齡+20
顏色方面我膚色已經唔係白 用H100 姐係系列最白對我黎講都係深
上完粉底液仲見到一撻比較深色嘅

目前諗緊買多顆S100俾多次機會佢 或者Jeffree star同addiction遮瑕筆
Ettusais oil block base幾好用
想問下你地刨完唇筆會唔會有咁既發生
諗緊邊隻 foundation啱 d ... 下巴成日爆石頭瘡,其他位就混油
koh gen do定係 guerlain 24k 定係 小燈泡
我會 通常用紙巾抹走佢當睇唔到
S100仲暗過H100我用過兩次就放埋左一邊
Mac支粉今年好似出左n12 絲打可以去試下
補返
我冇用佢隻base
都唔會話好乾
做好保濕就得
諗唔通明知反L’Oréal group 仲要特登利申用ysl lancome係咩心態
唔該晒絲打
不過記得下次唔好係呢個post講L’Oréal Group
咪話轉左cpb
你有話轉咗咩 你話用開喎
Facebook 睇到
原來萬寧有the Ordinary 買
無化妝用感覺ok
但搽完化妝個妝會好快溶到一撻撻
真係講到攰 你私底下用開都算 唔好喺度提啦 無人想知垃圾牌子啲嘢
朗豪坊mac ba好閪 之前我淨係去買,已經唔洗要試上面啲態度都要試上面真係唔建議去朗豪坊受氣
mac online shop個粉底已經冇貨
拎試用覺得ok仲諗住買夠500蚊有85折
唔知會唔會補貨呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞