[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
托人買左6號色 好正好正既奶茶色
我宜家都轉緊用本土野 $200又唔貴啵
Heme唇膏Wishh有呀,上次買好似59一支
本身都想買
但驚出到黎既效果係nude nude地
九龍灣超級好 我之前想要個啲色無貨
佢都搵出嚟俾我swatch
買一枝都送洗臉sample
我今日買左 上手試左好似幾靚遮哂手背d毛孔就忍唔住
不過一定要用佢舊粉撲先靚 用手指推會好似好厚咁

過2日試上面再睇下點
不過我估唔太岩香港潮濕天氣用
係貪佢佢細細支方便帶去旅行 或者做完運動補妝用
上星期有 有得swatch
今日去左海港城好麻麻 聽日去九龍灣先唔該絲打
唔會太nude 真點好顯色既奶茶
twilight系列個款 唔肯定新定舊
我另外用緊隻叫ame aura,佢活性成分料,三個月內要用哂,但價錢同啲中價護膚品差唔多,但我貪佢活性成分多先有用,但佢防曬好拿厚我乾性都唔多得
等絲打包膠 唔該絲打 呢種真係好岩旅行用
離題想問下有冇好用既洗頭水
而家用緊vs第二日就會變油頭
究竟無矽係咪真係咁重要,同埋其實每次洗頭都要用護髮素
Timotei有冇人用過
利申:洗完頭第二日個頭好油尤其頭頂同劉海
其實洗頭水得一個功能就係洗乾淨頭皮
愈少添加劑花臣嘢就愈好
油頭我推施巴油性 真係爽過其他品牌好多

反而護髮素有無矽我覺得就唔多重要
矽其實對身體無咩害同埋一般洗頭都洗得走
只係驚積係頭皮表面阻塞毛孔
唔好掂到頭皮就得
但護髮素我唔會捽落頭皮 只係用落頭髮度
我想買但揀唔到色
可以啊應該要過多幾日先收到
買咗concealer同setting powder好期待 收到再上嚟包膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞