[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
我驚手勢唔好整到毛孔粗大咋
熟能生巧
其實唔洗好用力 由其自己個鼻 力道你自己最識就
加上用暗瘡針圓頭 其實輕輕一擠啲黑頭已經會標出嚟
而且暗瘡針廿蚊有找 最抵屌清黑頭方法
利申混乾 長期暗瘡針清黑頭 清完一定會濕敷返十分鐘/敷mask 毛孔第2日會細好多
直接用髮膜代替護髮素
milbon
大家有無粉底推薦?
MAC/ Estée Lauder 好唔好用?近排見佢賣廣告賣得好勁咁

啱啱開始化妝 混合肌 T字位好多油 同埋好多黑頭
有咩推薦
細細支個啲?
前幾日漂完 之後勁後悔
mac好用
我都係混合性 多黑頭 毛孔大
佢係專櫃入面算平
但呢支粉底真係好多人話好用過貴過佢嘅
遮到8、9成毛孔同大部分暇疵
我用beautyblender加佢支fixplus上
好貼同埋唔厚得黎又有coverage
會不斷回購

唯一缺點係會T字位泛油,不過我都係用紙巾印下就算(宜家期待緊mufe個新粉餅)同埋會feel到塊面係有層野,睇你介唔介意
上個冬天拎左資生堂智能粉底既sample 放左半年都無 d油就浮晒上面咁好嘔心
我乾肌用mac覺得持妝好好 遮瑕都ok 但用落就有d乾同局
我嗰支智能粉底都會明明未過期 仲以為得我嗰支有問題
Olaplex 我長期漂染用佢唔會變草
有用olaplex同無用真係差好遠同為長期漂染者
我無特登揀 只係會特別留意有無矽 多數人都係用milbon/sheshido
其實去髮品店買平過salon好多 salon一次收你起碼500 但自己買 貴少少但可以用好多次
利申 呢啲貴價品牌我一至兩星期用一次左右(我漂左頭2-3日先洗一次頭) 平時就用求其用啲天然無矽既髮膜
絲打上網買定去專櫃買同埋想請教一下用咩primer會好啲
絲打用完之後有無出油
我成日都出好多油 唔知係咪護膚品出咗事
Lebel
用完olaplex個日個頭會好順
我過幾日又去漂頭
你有無用homecare個個part 3/4/5諗緊好無買埋翻黎好 個洗頭套裝覺得好似應該會無乜用
咁我再比心機日日搽啦,些些你!
冇呀 我好懶
我前排三十度果時返學用左成日 無用蜜粉但有噴野定妝 淨係鼻位有d出油 但係可以接受算奶油肌feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞