[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#107

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
期待大家買完review
佢個包裝真係好靚
我覺得pantene藍色樽幾好用
算乾淨但唔會洗到頭髮澀曬
如果係超級油頭就可能唔夠力
唔知買c5 定 c7 好
自己唔係好白 唔知 light 啱唔啱
但過往經驗 medium 係啱東南亞膚色
我都有買 今次佢出既遮暇包裝好靚
買咗佢C3 因為我本身都白 希望唔好錯色
同時買咗佢盒blood sugar 同埋pumpkin pie色唇膏
今次一野試三樣Jefree star products
收到就swatch上黎 呢到有絲打買咗C6 希望絲打到時收到都可以swatch 做參考
我個時都係C3同C6呢兩隻色入邊揀 不過我覺得遮暇唔太怕白d 因為我習慣上完遮暇先上粉底 最後粉底都會調返岩色
早兩日收到Blood sugar
欲罷不能
啲色又靚又易blend
有冇人想夾sf+
唔save就唔會
有無人用過江原道aqua foundation?乾肌考慮緊買來夏天用
地址會
想買
但台灣會計入口稅 想等到返香港先買
好開心佢有olive tone
我人生第一次有啱色tone既粉底係dior 既WO tone
但太深冇買到
js宜家c6完全係我既tone
同埋有香味既碎粉又係好吸引
我覺得支遮暇好似美少女戰士d 變身棒 連Jeffree 都講話有d 似 我都覺得C6隻色幾好
碎粉都好吸引 但留下轉先 如果C3太淺色 可能我會買埋C6
有無swatches
會唔會好唔日常?
絲打唔使驚 如果太深可以用係粉底之前 上完粉底唔會太覺 不過C9我覺得有d 深色 如果你皮膚夠深應該ok
我本來都想買佢碎粉 但我有4盒碎粉係岩岩買咗無耐所以算數 睇下轉有無機會
我都買咗C6
唔知啱唔啱色

利申偏白
因為kiehls係loreal group
呢度唔推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞