【熱血】【異能】《源界神話-不滅神火》( 8)

1001 回覆
92 Like 2 Dislike
小提示.....人間係2015年
年頭定年尾
不劇透
唔講我都會知
唔想搵,有無人直接講果年做咩黎
2015年1月
陳一以Heaven翼神之名出現,接管俄羅斯地域,並輔助Heaven之主始。

2015年6月

龍天墳異能首次覺醒,在火場救陳一之妹阿心,展開異能神偷與盲女的同居生活(唔,還有一隻叫Dick仔的拉布拉多尋回犬)。 龍天墳與阿心不知道自己遭遇的一切都是翼神陳一暗地安排。

同月,魏獨在萬佛寺中初次遇上Heaven甲神葉秋。魏獨因為鳳凰在銀行遇險,與犬郎兩人夜全赴西貢碼頭的屋船,展開血腥殺戮。期間,翼神陳一與甲神葉秋在另一艘船上進行交易。魏獨與蒙面的葉秋曾一度交手,不敵而逃。

2015年8月

甲神葉秋以演唱會為名,策劃恐襲,企圖奪走鏡海和尚手中的「神物」。當日萬佛寺中,二師兄雲海淵慘被葉秋擊斃,祝鳳凰為救魏獨耗盡體內源力,燃燒殆盡,其靈魂之火被生命女神莫卡琳帶走。鏡海和尚以化身的最後之力拖延天元及始兩人,讓魏獨眾人成功逃至台灣。

魏獨以為鳳凰香消玉殞,於阿里山豎立兩碑,暗下毒誓,大仇得報後將回去與鳳凰同葬。因此,他暫投Heaven神主始與葉秋的敵人,由天元掌控的陣營,The G。

2015年9月

宮本香織異能覺醒,於古刀中喚醒刀神宮本武藏的靈魂碎片,被強迫成為其徒弟。宮本正史致電香織,請其回去繼承宮本家的遺產,暗藏禍心。當宮本香織回去日本期間,遇上刀匠之子,一村黑龍。

另一方面,灣仔會議展覽中心被陳一手下的俄國外交宮炸毀。龍天墳得悉陳一未死,處於重大矛盾之中。

2015年10月

阿心被擒,龍天墳及夢羅兩人太平山頂應戰,擊敗陳一。魏獨現身,將陳一與龍天墳帶回聖判島。
唔係好記得咩事,無記開年份
好多主角都係2015年異能覺醒
年曆的重要性

未有時間執 ,潛陣水先
源神界既年份同人界係咪一樣,如果係既話個劇情好似有bug
所以話契弟未細執
對翻年份,包皮超勁,其他主角同粒鼻屎無分別
呢個時候嘅墳仔重食緊雞脾
契弟咩都無講過
渡第二次天劫 變成火系大道者
搞到人間位面中曬輻射
個個能力覺醒
原來包皮係異能者之父
有神快拜
仲有沒文呢
其實香織既異能係咩?
契弟聽日再出
香織嘅能力未真正發揮到

劍術強,而且五行相剋對佢無用
暫時只係噉.......
我想問魏獨既異能係2015前覺醒定之後?重睇緊啲故對返啲時間線
2015前
龍天墳喺太平山頂擊敗陳一後,係魏獨帶走佢
即係安倍=陰陽師=天道?
至少佢一定係下一任既宮本武藏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞