貓科同犬科動物全面戰爭,邊面會贏?

1001 回覆
557 Like 12 Dislike
你已經講第2次
佢都仲未撚明
我幾時有話老虎獅子係集結狀態又要屈?

就算我計俾盡一隻一百平方公里一萬隻都係佔得到100萬平方公里,亦即係九分之一既美國領土,咁你明唔明呢?

而野狗分散係常態,冇可能1平方公里住1000隻狗,因為唔夠糧食
痴線

個topic有人落定義咩?本身就好闊任你發揮,我講既野都絕對成立,要駁就駁我既立論啦
大型狼群都係得40~50隻,仲要俾老虎壓制,我唔知野狗習性會唔會同狼一樣,但據我所以普通野狗既社會性係比唔上狼
是旦拎住個爛鬼hp/dell鍵盤都拍撚死幾隻獅子老虎啦
一秒一件無難度
如果喺100平方公里範圍得一千隻野狗我唔覺得有任何可能威脅到老虎既生存囉你知唔知100平方公里幾大
咁你全面戰爭使唔使糧食?冇糧食要點打?

搵得糧食黎又變返生存競爭喇
如果你覺得野狗有可能有智慧同能力集結發動到千量級既戰役咪係囉
講真

自然環境既野狗冇呢個集團意識更加冇呢種明知送死都為族群犧牲既精神

就算真係俾你20隻野狗打1隻老虎,唔好介意我真係唔覺得老虎會輸,野狗平均體重我當20kg,老虎純體重已經係10倍,當個體差距大成咁既情況下連咬穿皮都唔容易
如果野狗真係咁威既話你可以諗下點解自然界從來冇出現過獅子老虎同野狗野狼搶地盤既事件
你可以睇下非洲雄獅點樣狩獵斑鬣狗,人地體重成七八十公斤都咁既慘況,你覺得野狗可以做啲乜
個topic冇人落定義?
咁全面戰爭依4隻字係咩?

全面戰爭,是指一個國家動員所有能夠運用的資源,摧毀另外一個國家參與戰爭能力的軍事衝突型態。
貓科絕對時間
所以我咪解釋咗野獸點解實現唔到呢種全面戰爭囉

定係你要乜都唔理 糧食唔需要

當佢地AI咁打呢?
條題目本身就係假設會打...
你就話唔會打得成...
戰爭既考量本身就包括呢啲野

你可以唔理,但我既立論本身都合理
https://youtu.be/8rmrQ7NT22s
30 hyena vs 3 lion
睇唔到lion有咩機會贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞