貓科同犬科動物全面戰爭,邊面會贏?

1001 回覆
557 Like 12 Dislike
一胎幾多緊係有意義
都講左好耐單純1打1根本唔洗傾一定係貓贏
但如果計到野生動物生存就當贏犬科絕對唔輸泄
狼群走人係咪因為生存率高,冇必要用幾條命去換隻老虎一條命
如果講到咁成個戰爭前設應該係貓狗以外全部生物絕哂種
到最後會係點?
所以結論係打和
咩黎? 我淨識貓狗鬥一番
冇錯
咪係
條撚樣仲要話冇人類會貓科稱霸
食得貓屎多弓形蟲上腦short撚左
就算係都係狗科稱霸啦
傻仔一啲生物學理論都唔撚識

而家中小型犬科肉小脂肪含量低又有團結反抗能力

作為掠食者係冇可能攞你黎做主食

用下腦好唔好睇你廢up真係好辛苦
返去食貓屎啦你
弱智仔真係慘
大家討論下
唔好傷和氣
如果戰爭係計其他物種全部滅絕黎計就更加唔使計繁殖能力

因為兩邊都會係一代之內死清光
呢個po高質
唔好因為冇答案既問題而勞氣巴打
其實申請許可會唔會仰因為犬類紀律性高,容易控制,而貓科本身性格就係睬你都有味,可控制性低,所以先申請許可?
我已經唔記得貓狗鬥多番個結局係點
所以如果前設係得返貓科犬科兩種生物
先唔理最後都會兩邊死清光
最後應該係犬科可以留得耐d?
因為大型貓科就算捕食犬科都會先唔夠能量?
而另外犬科會食腐肉亦有優勢?
咁樣諗有冇錯?
唔洗咁激動既, 我拎熊科黎做例子想回應果位巴士有關犬科趕絕貓科既可能性, 熊科原本由最弱地位變成現代既熊係佢地有演化方向避開滅絕
如果用而家既貓狗比率黎計就啱既

因為大型貓科數目少得太可憐

如果返遠少少人類未干涉自然之前既話就有得計下

貓科其實都會食腐肉只係對腐肉既容忍度犬科更勝一籌咁解姐

犬科耐力係好但貓科既習性更有效率

靈活性都更高(上到樹冇狗捉到)
繼我話 貓科次次都打夜戰就贏撚硬
其實熊同犬係同宗
如果科學家唔係將熊獨立成科
熊就是係大型犬科
犬一定贏

因為支那有13億隻共狗
陸上動物隻揪肯定係荷馬, 仲要天生燥底, 贏埋個心態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞