貓科同犬科動物全面戰爭,邊面會贏?

1001 回覆
557 Like 12 Dislike
唔係,係幾億打幾億
家貓家犬數量太壓倒性
其實唔識咪收聲囉
呢隻野犬黎,唔係鬣狗
你google下 其實好多人都覺得911係美國政府出黎
你google下 其實好多人都覺得美國從來都未登過月
未證實就唔可以討論?一定係錯既?
獅子其實都要挑贏到本來既領主獅子先會有交配權

殺其他獅子既後代係確保強者(勝方)既基因延續落去,因為母獅要喺自己原有幼獅死亡既情況下先肯再繁殖

總結一句你真係一知半解
呢隻唔係呀巴打
貓科黎
雖然係撐貓,但有冇source
因為齋吹或者content farm會有好多巴打圍住插你
低端戰場佔好大比重...
https://youtu.be/8wl8ZxAaB2E

真係幾鐘意狼呢種咁團結嘅生物
咁又唔係唔討論得,不過科學D講係要假設,驗證,歸納,再做結論。
係用假設駁我地D結論真係跳晒step加要大量證據。
如果真係合作⋯果一萬五千隻獅子已經夠殺晒幾億狗,係時間問題。
除非果堆獅子真係咁唔合作完全分開晒比人圍死
我知,但佢係會同群內每一隻都交配,而唔係最強嘅女方交配。

睇黎你閱讀理解有啲問題
靈敏同靈活度邊個高d?
乜你係討論緊?
你似懶醒糾正人地多啲
成個有科學根據嘅分類嘅system=未証實?
所以你可以引用啲9up嚟糾正人
咁地球係平又有咩問題?
冇討論空間?
咁即係犬科得大型狗同狼叫做打得
Catgirl 1打100
我就真係唔信1萬五千隻獅子會係9000 萬隻狗既對手
仲要9000 萬只不過係美國數量
仲要非洲獵食者出左名爆發力強耐力差
要解要限死同一隻交配

強者既基因當然係留越多越好

睇黎你logic有問題
重有差唔多一萬隻老虎
全面就緊係由頂層(獅子老虎狼)打到底層(家養貓狗)

頂層就無疑係貓科贏
但底層家貓就輸哂

即係勝負關鍵就在於幾千隻獅子老虎 vs 幾千萬嘅家犬
所謂蟻多嬲死象, 以咁壓倒性嘅數量黎睇就會係犬贏
因為最強搭最強先係最強

強呀爸搭個弱智呀媽都係會仆街

XX XY一個由雄性提供,另一個係咩呀小朋友?
講緊平均一隻獅子要打6000 隻狗wor
人類揸槍都會無子彈啦
何況獅子既體力
懶醒糾正人? 我咪話唔係想推翻D咩 係想討論下姐
有科學根據就唔討論得? 科學根據既野從來都冇改變過?
點解要起哂鋼咁 我上面提出左D論點 咪大家討論下囉 咁燥做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞