貓科同犬科動物全面戰爭,邊面會贏?

1001 回覆
557 Like 12 Dislike
問題係個數量差比中日戰爭仲要打幾百倍
直接講結論

戰爭由一開始已經開始咗,而勝者明顯係貓科

唔好想像貓科犬科大戰會好似人類咁幾萬打幾萬

野獸冇儲備糧食既概念如果直接打既話避戰既一方等攻擊者餓死就得

講番實際情況 普通狼群冇挑戰成年老虎既資格

大型狼群要挑戰老虎都要死傷絕大部分既戰力

就算俾你慘勝,下場都逃唔過捉唔夠食物養唔到幼狼而滅族,而死咗既老虎好快就會有另一隻旁邊or本身冇領地既年輕老虎取代,老弱殘既狼群會俾呢隻新上位既皇帝趕盡殺絕,所以狼群只有係生死存亡關頭先敢攻擊老虎

而實際上高等貓科既敵人從來只有同族同埋成年灰熊,遠古時代都有體格比肩大型貓科既犬科動物,但晨早就喺生存兢賽下被淘汰哂,淨底既犬科因為獵物既主要構成唔同先留得底
學乜撚呀,咪又係吹水
乜都夠膽就唔會黎多隻就走人啦
20隻恰一隻叫乜都夠膽死
咁街邊D 聯群結隊既MK仔都好夠膽啦
咩呀,將啲家犬計埋落去,咁自然普通人都加埋落去啦⋯⋯
你唔係自己作就貼source啦
藏獒 300
tank
又係恰D 單拖既
瘋奇獸
狗太蠢,貓會贏

打贏嘅,要為狼群著想
打輸嘅,要為狼群貢獻
不滿管理方法想走嘅隨時可以走去其他狼群,睇下受唔受你。
你講得冇錯
Hyena真係同黑社會冇分別
黎多隻當然走啦
咁想請問有咩動物夠膽聊獅子
Hyena知道戰鬥力唔夠咁緊係走啦
你柒夠未?狼群除咗狼王後代之外既後代係乜野?
你當得狼王有後代?你當維持成個族群既生殖淨係靠一對成年體?係咪on撚9?

如果你話獅王配弱雌獅既後代係弱者

咁狼群弱者配弱者既後代係弱智?

話撚咗你logic有問題,優乜撚野生學,咁基本既野鬼唔知咩
黎個兇狠樣先
咪玩啦巴打
動物世界生存唔係咁樣架咩
你估人咩
係獅子怕佢地,睇過記錄片講佢地專搶鳩獅子啲收獲
獅子一見佢地黎連肉都唔要走人
段影片入面係非洲鬣狗,
雖然叫鬣狗,但同犬科無關,屬鬣狗科,更靠近貓科。
獅子乸:你講多次?
一隻野狗得10-15kg
如果咁就夠殺獅子獅子絕撚咗種好耐啦
似?夠好多人話我似金城武啦
Dna唔信信習性外貌
班非理科生真係得啖笑
睇數量架咋
通常只係恰D得一兩隻既獅子
因為佢地成群, 玩數量
同樣獅子都好鍾意以殺鬣狗黎玩樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞