貓科同犬科動物全面戰爭,邊面會贏?

1001 回覆
557 Like 12 Dislike
你google下 其實好多人都覺得地球係平多D
有玩過鬥獸棋都知貓犬贏曬
獅子老虎豹先到狼
仲要獅子老虎可以跳河
好辛苦,講極都唔化。鬣狗係中立勢力。

話分兩頭,如果狼群想攻擊獅群呢
狼群最多42隻,獅群最多50隻
因為防禦戰,雄戰會解鎖參戰

呢個情景大家點睇?
2隻都係貓科
唔係野狗
有玩過鬥獸棋都知貓贏曬
獅子老虎豹先到狼
仲要獅子老虎可以跳河
唔係揸緊唔緊,有個「狗」字唔一定係狗
例如:熊貓有個「貓」字都唔係貓
高加索
演化到新物種
咁依家係咪要考慮埋地理因素?分戰區咁打
係因為澳洲無大野獵食者
啲家貓跟殖民者過到黎之後先越生越大啫
邊個打獅子獸都贏喎
應該有好多唔同場境
WWII都有好多場戰役加埋一齊啦
放返多d野狗出黎可能已平衡到
認真討論係好事,但前提係你首先都要有咁上下嘅背景先好拎出嚟講,唔係嘅話同盲人摸象有咩分別?唔好諗住睇完個content farm 佢話點你就信,畀啲求知精神嚟,唔洗點,至少試下用英文Google 一次先,你會發現其實冇咩人有質疑過獅子係貓科定犬科。

講返正題,佢係貓科定犬科都唔關佢食唔食屎事,或者講白啲佢嘅習性,因為佢嘅習性好多時都係為世所逼,又或者係發現呢個習性會對佢生活更好。

反而,佢嘅結構(外形,骨骼,內臟)同DNA排序對比先係關鍵,係同唔同年代嘅骨頭作對比再推論出一條演化樹。

同意科學係可以推翻,但分類學嚟講現時多數都係將一啲亞目搬去第二個目,好少話去第二科。

以前連登仔會屌人post content farm, 而家
諗諗下如果totalwar隻game出貓狗版都幾頂隱
唔洗辛苦
我完全冇睇之前D comment
咁你當我個comment 抺走鬣狗
放野狗真係唔知,貓戰術好立體
佢哩上樹再撲係唔講得笑㗎
專咬春袋

因為貓組織唔到水軍 打海戰
貓奴又贏
其實兒家要討論既係所有貓科所有犬科,
同時係要假設佢地全部貓科同犬科都會合作互毆,
可以想像既係幾萬隻(獅,虎,豹)打幾萬隻(狼,狼,狼)咁上下
集集都死好撚廢
係喎,海軍狗真係有絕對優勢...
貓直頭勁驚水,呢個範疇冇得打....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞