ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
今朝起身出門,charge滿,玩左兩三個字PAD, 加share wifi , 跌到落去86%

我部1+3T個0的大食電已經唔多,比想像中食電
有無用家講下部機有無d咩問題想買
有無用家講下部機有無d咩問題想買

同問
今朝起身出門,charge滿,玩左兩三個字PAD, 加share wifi , 跌到落去86%

你幾多點出門口
已經過晒資料去部機到,今日試下用成點先。而家初部感覺係非常之順,好多app開咗再返去都唔駛reload極速去番之前個位。而電量暫時覺得普通,但佢通常用咗幾日會視乎你嘅app去慳電,所以暫時唔能夠作準。
留名先
考慮緊裝唔裝greenify

你幾多點出門口

我返工45分鐘左近,就係呢個時間
暫時用落唔覺得有咩大bug, 係我好唔慣佢個design, 成日轉轉下珠,一係按到home key , 一係按到power key, 個power key 同 sim slot 掉轉就差唔多

你幾多點出門口

share wifi好食電喎.
你淨係上網睇下新聞forum/whatsapp/email呢類 可以用幾多個鐘?
大家部舊機點處理??

拎去邊度放
大家部舊機點處理??

拎去邊度放

fever 咯
你放1+3?

我覺得用處唔大

你幾多點出門口

share wifi好食電喎.
你淨係上網睇下新聞forum/whatsapp/email呢類 可以用幾多個鐘?

未知,因為我日日都charge 電
發覺用3t開唔到hkbn嘅volte,但用s7 edge可以用到。有無巴打知道點搞?
發覺用3t開唔到hkbn嘅volte,但用s7 edge可以用到。有無巴打知道點搞?

冇得搞

我用CMHK得
https://youtu.be/wBCJykPCfM0

未買嘅人可以參考下
諗咗兩日先買,而家要聖誕節先送貨
有冇用家可以講下用電量如何
有冇用家可以講下用電量如何

朝早聽收音機, 上下YouTube, 用左40% 一個上晝 不過我無叉滿,唔知算唔算正常

我覺得用處唔大

有人話慳電, 但原身跟機oneplus launcher 以經會幫你熄左d用電多嘅background apps

我覺得用處唔大

有人話慳電, 但原身跟機oneplus launcher 以經會幫你熄左d用電多嘅background apps

launcher有呢個權限㗎咩?

我覺得用處唔大

launcher有呢個權限㗎咩?

佢係咁講jar
有冇巴打升左nougat
我想知玩唔玩到pad
玩到我狗沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞