ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
同小米5s plus比點睇?
大家都係用Snapdragon 821, 6gb ram
小米只係賣HKD2999

比較鍾意近原生介面, support好多App
用唔用到volte
巴絲擔唔擔心監控問題

擔心呀,
OS 如果有問題,XDA d人都 會嘈,同埋好多app developer 都會夾下網絡數據,睇下有冇奇怪既上傳

app 問題就無法啦, 唔好裝大陸app..
Uber 都有監控, fb ig 其實都拎好多資料, 平時關o左gps 應該都ok。

官網app先裝
用唔用到volte

只有cmhk 用到,香港既話

如果只睇價錢同spec咪小米囉
點解價錢同spec都唔夠打,但咁多人買有好多原因
one plus好似係連登唯一生存到討論到既大陸機
幾時開賣softgold?
佢個網寫28號先出貨 係一定嗰日先出? 咁搞法有排等喎

我都係28先出貨,我依家部電話就黎頂唔住

個個都寫28出
巴絲擔唔擔心監控問題

擔心呀,
OS 如果有問題,XDA d人都 會嘈,同埋好多app developer 都會夾下網絡數據,睇下有冇奇怪既上傳

app 問題就無法啦, 唔好裝大陸app..
Uber 都有監控, fb ig 其實都拎好多資料, 平時關o左gps 應該都ok。

官網app先裝

就係 Facebook 呢啲做大左既公司先容易畀資料政府
只要政府/警察一出聲,facebook 係毫不反抗
最多事後出返句聲,但你既私隱一早失去

如果只睇價錢同spec咪小米囉
點解價錢同spec都唔夠打,但咁多人買有好多原因
one plus好似係連登唯一生存到討論到既大陸機

揀 1+最大原因就係oxygen os

個個都寫28出

我22但我係30號買
有冇人用緊 open beta 9?
本身唔想root但係搞咗好耐都sideload唔到
唯有解鎖twrp刷
暫時用落無大bug都算穩定
續航力貌似有提升

個個都寫28出

我22但我係30號買

3/12 買
一樣22號
幾時先會再有128GB
想問下除左官網仲有冇大型連鎖店有賣
想問下除左官網仲有冇大型連鎖店有賣

冇 一係官網 一係ssp水貨
幾時先會再有128GB

我都等緊
升左7.0之後超順, 好明顯慳電左
screen on time4個鐘都仲有50%電。
平時可能得番30%左右
仲要3份一時間用3g上網

爽到爆

不過通知欄好撚柒

有無咁誇 4個鐘喎

今日差左小小 不過收晒貨了
lihkg比lihk食電好多....
平時可能得番30%左右

爽到爆

不過通知欄好撚柒

有無咁誇 4個鐘喎

巴打1+3?
平時可能得番30%左右

爽到爆

不過通知欄好撚柒

有無咁誇 4個鐘喎

巴打1+3?

yes
有冇人用緊 open beta 9?
本身唔想root但係搞咗好耐都sideload唔到
唯有解鎖twrp刷
暫時用落無大bug都算穩定
續航力貌似有提升

岩岩轉 OP3 就用緊open beta 9
似幾穩定咁
平時可能得番30%左右

爽到爆

不過通知欄好撚柒

有無咁誇 4個鐘喎

巴打,wifi 係慳電好多,試下全日4g3g 睇下有幾耐。
幾時先會再有128GB

我都等緊

我都等緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞