ONEPLUS 3 集中討論區 LIHKG

1001 回覆
21 Like 10 Dislike
128無晒貨

本來想買128, 但係無晒, 我諗64GB應該好夠用既。

利片:唔打機, 儲好多歌, 去旅行先影相

128貴400,而家諗緊等唔等

我驚到時好似OP3咁, 要訂仲要等成個月先有

係op3t 未搞掂同xda 班dev既關係之前都唔會買

發生咩事

好似有一個opo既dev會買同支援
但我都怕無人搞 始終大陸機要靠自己刷

發生咩事

有d 幾高知名度既講明唔會搞3t 但會繼續搞op3 例如flar2 elementalx kernel 作者。
有d就話唔會買3t 呢方面要睇op會唔會送機比dev開發 但送左比人 人地整唔整又另一回事

其實主要係op3先出左幾個月 已經有開發基礎
無啦啦推3t 少修少改 但開發上3同3t要分開搞
再加上睇返d dev 好似一直屌緊op 無比哂完整source出黎 例如相機既code
總之op 係開發上同nexus一定係差天共地

我就主要睇kernel 情況多 rom我唔會刷
因為睇d dev telegram group講話 普遍op3既rom都唔夠原裝oxygenOS 穩定
留名
lm
有冇人等白色?
128 到左
終於唔洗用部垃圾牙石

發生咩事

有d 幾高知名度既講明唔會搞3t 但會繼續搞op3 例如flar2 elementalx kernel 作者。
有d就話唔會買3t 呢方面要睇op會唔會送機比dev開發 但送左比人 人地整唔整又另一回事

再加上睇返d dev 好似一直屌緊op 無比哂完整source出黎 例如相機既code

因為睇d dev telegram group講話 普遍op3既rom都唔夠原裝oxygenOS 穩定

我唔打算刷機係咪無咩問題?
128 到左
終於唔洗用部垃圾牙石

之前用咩?
128 到左
終於唔洗用部垃圾牙石

之前用咩?

padfone S
128 到左
終於唔洗用部垃圾牙石

之前用咩?

padfone S

部野垃圾到升左6.0之後
開gps會自動開埋wifi
個系統自己清RAM嗰陣 會自連個system U.I都kill埋
128 到左
終於唔洗用部垃圾牙石

之前用咩?

padfone S

部野垃圾到升左6.0之後
開gps會自動開埋wifi
個系統自己清RAM嗰陣 會連自個system U.I都kill埋
<blockquote><blockquote>128無晒貨

本來想買128, 但係無晒, 我諗64GB應該好夠用既。

利片:唔打機, 儲好多歌, 去旅行先影相</blockquote>

128貴400,而家諗緊等唔等</blockquote>
我驚到時好似OP3咁, 要訂仲要等成個月先有

愈遲買就愈等得耐,佢根本無一次準備夠貨

發生咩事

我唔打算刷機係咪無咩問題?

睇你信唔信得過原裝囉
留名
又話尋日dispatch,而無update乜都無更新。
又話尋日dispatch,而無update乜都無更新。

今朝打去了解都仲話6號先ship,點知今朝已經送咗去我屋企。
本來寫6號先送,無啦啦變左今日送,應該今日都好多人收貨。
想換但係部opo 仲係好鬼順
睇黎要等到oneplus 5先換到
佢哋個cs算唔錯喎,我今朝問咗一次。佢打咗兩次俾我跟進番件事。

到左!!!

到左!!!

試用左一陣同影相, 簡直去左另一個世界

利申:仲用緊M2 Note (其實呢部都幾Ok 1年前1000黎講)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞